Жители на Дунавци поискаха спешни законодателни промени, за да не

...
Жители на Дунавци поискаха спешни законодателни промени, за да не
Коментари Харесай

Жители на Дунавци поискаха законодателни промени заради свинеферма до града

Жители на Дунавци желаеха незабавни законодателни промени, с цел да не бъде обновена активността на свинеферма до обитаемото място.

Инициативен комитет на поданици от Дунавци се е срещал с кмета на Видин Огнян Ценков във връзка желанието на новите притежатели свинефермата още веднъж да проработи, оповестяват от общината.

На срещата Ценков е изразил своята угриженост за здравето на хората от Дунавци, което може да бъде застрашено от нечистия въздух, в случай че свинефермата проработи. Той е съобщил, че се чака формален отговор от Областна дирекция "Земеделие " за това какво е отстоянието на фермата до жилищните здания и чака Регионалната здравна ревизия да реализира надзор за отделяните нездравословни излъчвания във въздуха.

Преди 10 години жителите на Дунавци стачкуваха против съществуващия тогава свинекомплекс, който замърсяваше въздуха и почвата с нездравословни излъчвания.

След поредност от митинги обектът беше затворен. Инициативният комитет от Дунавци е подал тъжби до всички виновни институции на районно и национално равнище и чака да бъдат направени законодателни промени и да не се позволява действието на сходни животновъдни ферми наоколо до обитаеми места.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР