Жители на Добрич излязоха на протест срещу местното ВиК дружество,

...
Жители на Добрич излязоха на протест срещу местното ВиК дружество,
Коментари Харесай

Граждани на Добрич излязоха на протест срещу местното ВиК дружество

Жители на Добрич излязоха на митинг против локалното ВиК сдружение, поради неналичието на вода по високите етажи на жилищните блокове. Проблемът стартира от 9-ти август и към момента не е решен. Потърпевшите са внесли тъжби и подписки, както до самото ВиК сдружение, по този начин и до общината.

От казуса с неналичието на вода тук са наранени към 200 души, разбрах одеве. Всъщност оказа се, че казусът с неналичието на вода и на задоволително положително налягане не е единствено по високите етажи. Той визира даже и къщи според от това дали са в ниската или високата част на квартала. Една от протестиращите Кремена Милушева сподели, че от 20 дни в нейната къща въобще не е имало вода. При позвъняването и до ВиК сдружението, отговорът е бил, че казусът е в спуканите тръби и както в този момент нямат вода, по този начин и отсега нататък няма да имат.

Квартал " Рилци " не е включен в плана, който сега тече по обновяването на водопреносната мрежа в Добрич. Този проблем няма да бъде решен до приключването на водния цикъл. Изпратени са тъжби и подписки до ВиК-Добрич, до общината и до регионалната администрация. От общината са дали отговор, че ВиК-Добрич е държавно сдружение и от там не могат да спомагат. От регионалната администрация и от ВиК-Добрич отговор на жалбата няма и до в този момент.

Протестиращите увериха, че пътят до Силистра няма да бъде блокиран, както беше планувано за през днешния ден.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР