Жители на бургаския квартал Сарафово започнаха подписка за ново изследване

...
Жители на бургаския квартал Сарафово започнаха подписка за ново изследване
Коментари Харесай

Жители на квартал Сарафово започнаха подписка за ново изследване на свлачище

Жители на бургаския квартал " Сарафово " започнаха подписка за ново проучване на свлачището, което се задейства през октомври предходната година. Едва преди дни започнаха строителните действия по укрепването му. Според хората обаче, вместо да построяват отводнителна система, строителите унищожават съществуващата.

Бургас

След огромното наводняване през октомври, което засилва свлачището край брега на морето в Сарафово, притежатели на къщи настояват, че укрепването в този момент се прави без проект.

Кметът на Бургас сподели, че специалистите от „ Геозащита " - Варна били безапелационни, че изливането на бетон ще провокира нов свлачищен развой, вместо да спре остарелия и отхвърлили направения от Община Бургас план за брегоукрепване.

Димитър Николов - кмет на Бургас: От Геозащита ни посъветваха и това е тяхното мнение, че сега по този начин реконструираната територия със земни маси и с тази отводнителна канавка ще спре свлачищния развой. Цялата територия остава под мониторинг.
Община Бургас ще изиска ново проучване на свлачището и позволение за градеж с бетонна укрепителна стена. Междувременно укрепването със земни маси ще бъде довършено, защото е единственото позволено от „ Геозащита " Варна.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР