Жители на бургаския квартал Сарафово подготвят подписка и колективно дело

...
Жители на бургаския квартал Сарафово подготвят подписка и колективно дело
Коментари Харесай

Жители на кв.Сарафово в Бургас събират подписка заради чести токови удари

Жители на бургаския квартал " Сарафово " приготвят подписка и групово дело против ЕVN поради честите прекъсвания на тока и последващите токови удари. Проблемът е от към месец, а токовите удари са по няколко на вечер.

Бургас

Прекъсванията на електричеството към този момент са унищожили десетки уреди, а загубите са и на работещите до късно магазини и заведения за хранене, и на живущи и посетители на Сарафово, което през лятото набъбва до 10 000 души.
Иван Вършев: Най-големият ни проблем е касовият уред, тъй като като спря токът онази вечер не можахме да изкараме сметките на клиентите. Рестартираме, чакаме, костваме, хората ги бавим.Михаил Петров, шеф на денонощен магазин: Имам една кафемашина, която я хвърлих, тъй като платката коства 100-150 лева.Лидия Стоянова: Вече започнах да си изключвам шалтера като излизам от у дома. Защото не знам по кое време ще спре токът и какво ще се случи.
По-големият проблем е в мрежата за високо напрежение, която се оперира от държавното енергийно сдружение, обявиха от EVN, само че оповестиха, че има огромен план въздушната мрежа от електрически проводници на квартал " Сарафово " да бъде вкарана подземен.
Крум Косев, EVN: Предприехме повсеместен пакет от ограничения дружно с сътрудниците от ЕСО, с цел да минимизираме изключванията, следим мрежата 24 часа в денонощието.
Kлиентите, които имат развалени уреди в резултат на токовите удари би трябвало в най-кратък период да алармират, с цел да бъдат направени констативни протоколи и изпълнени настояванията им за компенсации.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР