Жители на Брестовица негодуват заради мащабен ремонт на електроснабдителната мрежа

...
Жители на Брестовица негодуват заради мащабен ремонт на електроснабдителната мрежа
Коментари Харесай

Жители на Брестовица скочиха срещу мащабен проект на EVN, останали без ток и вода

Жители на Брестовица недоволстват поради огромен ремонт на електроснабдителната мрежа в селото, научи TrafficNews . През януари EVN прави активност по капиталов план за замяна на стълбове, кабелна и въздушна линия от инфраструктурата си, с цел да може да доставя по-добро зареждане.
Прочетете още
В момента в обитаемото място се подменят бетонните стълбове, което включва копаене, изваждане на старите, монтиране и бетониране на новите. Именно при изкопните действия са зародили неколкократни повреди. Оказва се, строителната компания, наета като подизпълнител на плана, са засегнали водопроводната мрежа на селото. В рамките на два дни три пъти са били спукани водопроводни тръби.

„ Домакинствата остават без ток за избрана част от денонощието, а поради повредите - и без вода “, сигнализира Десислава Серафимова. Тя живее на улица в Брестовица, по чиято ел. мрежа екипите работят сега. Местните недоволстват, че ремонтите се правят измежду зима, а заради зародилото за тях стеснение са атакували EVN и кметството с тъжби.

„ Имаме няколко трафопоста в Брестовица, като сега се подменят два от тях. Абонатите, вързани към тези два трафопоста, през годините многократно са подавали тъжби, че токът е с ниско напрежение. Затова и енергоразпределителното сдружение влага в този ремонт. Цялата тази смяна обаче подготвя към неудобства – там, където конфигурира новата мрежа, хората остават без зареждане за избрани часове. Много от тях се отопляват с климатици. За страдание, по графика на сдружението ремонтите в Брестовица попаднаха в зимните месеци “, съобщи кметът на Брестовица Любен Радев.

От EVN потвърдиха за повредите, зародили в резултат на изкопните работи. Оттам обявиха, че компанията подизпълнител, наета от компанията, поддържа връзка с ВиК и при случай на щета се работи в оптимално къси периоди.

„ Нашата водопроводна мрежа е правена от дълго време и не разполага с карта. За два дни три пъти се късат водопроводи. Хубавото е, че още в границите на същия ден ВиК отстраняват повредите “, уточни кметът. Същото потвърдиха от водното дружество и допълниха, че в края на ремонта на компанията реализатор ще бъдат връчени актове за нанесените към ВиК имуществени вреди. 

От енергоразпределителното сдружение обявиха, че са разпределили дейностите си, тъй че да не прекъсват зареждането на семействата за дълго време денем. Оттам предвиждат, че в границите на две седмици към този момент ще са подменили мрежата в Брестовица. Най-късния период, който дават, е края на март.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР