Жители на асеновградското село Тополово се вдигат на протест утре.

...
Жители на асеновградското село Тополово се вдигат на протест утре.
Коментари Харесай

Тополовци на протест, заради изгорели от токов удар уреди и липса на вода

Жители на асеновградското село Тополово се подвигат на митинг на следващия ден. Хората недоволстват поради честите прекъсвания на електричеството и липса на вода. По проблематичната тематика към този момент е извършена работна среща сред инициативния комитет и представители на ВиК и Електроразпределение Юг. „ В резултат на диалога, институциите започнаха нужните дейности и започнаха инспекции. В продължение на три дни чиновници от енергото работят по премахване на проблемите, а по отношение на водата - тази година режим в Тополово не е имало. “, разяснява за Actualno.com кметът на селото Йордан Дичев, който също ще участва на митинга на следващия ден.
Живителната течност и електричеството бяха прекратени в част отнаселеното място за известно време и през днешния ден. „ Често се случва налягането на водоподаването да е ниско и да не можем да употребяваме перални и бойлери, а различен път водата е с кафяво-жълтеникав цвят и надлежно не става за прилагане. Заради токови удари и непрестанно прекъсване на електричеството, пък, в десетки семейства изгоряха общо към 40 тв приемника, компютри, рутери, хладилници и фризери и други електроуреди. Искаме да ни чуят и най-сетне да ни вземат насериозно, тъй като обещания доста, а резултат никакъв. “, уточни Марияна – една от уредниците на митинга. Хората се тормозят, че на прага на зимния интервал фамилиите рискуват да остават на студено, тъй като доста от жилищата се отопляват с климатици. Жители на Тополово изясняват, че съвсем не минават 24 часа, в които да няма спиране на тока.
От Електроразпределение Юг са уверили хората, че е извършена инспекция и е открито, че част от електросъоръженията са за замяна или отремонтиране. А казусът с честите спирания на водата би могъл да бъде решен, единствено за част от селото, като се направи спомагателен контейнер. Това са показали от ВиК пред инициативния комитет.
Въпреки че са почнали инспекции и се подхващат ограничения за разрешаване на въпросите, жителите на Тополово въпреки всичко ще излязат на митинг. Той ще се състои на следващия ден (29.10.18 г.) от 17:00 ч. на входа на селото – до стадиона. Хората ще се съберат при бензиностанцията в региона, като към този момент не се възнамерява блокиране на пътя. Тополово е едно от най-големите и най-населени села в община Асеновград, в което има учебно заведение и детска градина, а популацията наброява повече от 3 000 души. В поддръжка на настояванията на жителите е формирана и подписка, в която досега са се подписали над 500 индивида.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР