Жители на 5 столични квартала излязоха на протест срещу масовата

...
Жители на 5 столични квартала излязоха на протест срещу масовата
Коментари Харесай

Столичани от 5 квартала протестираха срещу ромските безчинства в Западния парк

Жители на 5 столични квартала излязоха на митинг против всеобщата противозаконна сеч в " Западен парк ".
Исканията на жителите са за заграждения, които да блокират двата черни пътя, по които на каруците влизат в парка и по този да се прекрати противозаконната сеч. Хората желаят и да се построи бетонна ограда, която да раздели " Факултета " от парка.
Недоволстващите настояха още и за жива защита в парка, както и да се възвърне горското стопанство.
Протестът протече спокойно, само че със засилена полицейска защита. Въпреки желанията за блокирането на улиците " Западна " и " Суходолска ", до това не се стигна.
Стана ясно още, че в хода на среща в община " Красна поляна " е оповестено, че от през днешния ден в парка патрулира конна полиция. Предвидено е и до два месеца да бъдат назначени още трима щатни охранители, които да следят парка и през светлата част на денонощието.
Припомняме, мотив за недоволството стана следващата противозаконна сеч във втория по величина парк в София. На 3 април тази година гражданката Лидия Методиева алармира, че дърветата в парка непрекъснато понижават. " Постоянно се потресвам от това, което виждам - гората понижава. Чух, че обикаляли служители на реда в парка, само че аз самата съм виждала ромите да идват с каруци, коне и даже на плещи да влачат дървата. А в случай че извадя телефон да фотографирам незабавно потеглят към мен със закани ", безапелационна е гражданката.
Във връзка с това от Вътрешна македонска революционна организация излязоха с оферти за законодателни промени. Воеводите внесоха промени в Наказателния кодекс, съгласно които противозаконната сеч в градските паркове би трябвало да се криминализира.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР