Жители на 4 блока в столичния квартал Младост излязоха на

...
Жители на 4 блока в столичния квартал Младост излязоха на
Коментари Харесай

Жители на блокове в Младост на протест, искат ускоряване на санирането от държавата

Жители на 4 блока в столичния квартал " Младост " излязоха на митинг с искане да се форсира санирането по Националната стратегия за енергийна успеваемост, осведоми БГНЕС.

Недоволството на жителите от блокове 451, 457, 213 и 220А е провокирано от решението на новоизбрания кмет на региона арх. Стефан Стефанов, който съгласно тях взема решение, че би трябвало отначало да стартира състезанието по желание на компаниите за саниране.

Сред основателите на митинга е Валентин Костов, член на УС на Сдружението на притежателите в блок. 451.

Протестиращите акцентират, че не симпатизирали на нито една политическа мощ и митингът им не бил политически - за тях е значимо администрацията да се води основно от ползите на жителите и да не ги бави ненужно.

Според кмета арх. Стефанов обвиняванията по отношение на него били нечиста сделка , като най-вероятно жителите били настройвани манипулативно да стачкуват . Според него процедурата по социална поръча за саниране на блоковете по Националната стратегия за енергийна успеваемост е опорочена .

Кметът показва, че е назначил след встъпването си в служба комисия, която да проверява обстоятелствата по избори, защото е забелязал, че документите не е подписана от двама души от комисията по желание. В тази комисия кметът не взе участие, а самата тя е образувана от предходната администрация, преди изборите. Архитект Стефанов твърди, че в случай че пусне с подписа си осъществяването на поръчката, би направил нарушаване. Окончателен отчет се чака към 13 март.

Кметът твърди, че към този момент е срещнал с представителите на единия блок, само че от другите три блока не са пристигнали. Той е отворен за среща и с другите.

" Категорично няма да се поддам на напън и няма митинг, общински консултант или някой различен, който да ме накара да извърша незаконни дейности и да придвижа напред социална поръчка за над 7 млн. лв. в случай че за същата не е изрично открито, че е законосъобразна. Считам, че 99% от жителите на " Младост " ще ме поддържат в това ", декларира Стефанов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР