Жители и гости на Цалапица тържествено откриха реновираната улица Трети

...
Жители и гости на Цалапица тържествено откриха реновираната улица Трети
Коментари Харесай

В Цалапица баба Елена сама ремонтира улица

Жители и посетители на Цалапица тържествено откриха реновираната улица „ Трети март “, която се намира в самия център на пловдивското село. Вчера лентата беше прерязана от 70-годишната Елена Тонева, която към този момент 10 години се бори за превръщането на дребната уличка от офроуд трасе в естествен път, с цел да бъде по-удобно на живеещите в селото.

„ Състоянието на улицата постоянно е било плачевно. Нямам думи! Дори магаре не можеше да премине по нея. Помня я от памтивека - черен и неравномерен път, щом завали, ставаше езеро. Това е второстепенна улица на центъра и не биваше да е в такова окаяно положение. Трябваше да се оправи “, описа баба Елена.

Преди години тя почнала да праща писма с приложени фотоси до разнообразни институции с една-единствена молба - да се чакълира трасето. „ Писах до Министерски съвет, Министерството на районното развиване, омбудсмана и даже до премиера Бойко Борисов... Къде ли не се молих, само че не отстъпих “, твърди старата жена.

Молбите на баба Елена чул и кметът на Цалапица Стойко Дичев, който към този момент се бил захванал да оправя пътищата в селото. С напъните на локалната администрация улицата към този момент е в положително положение и от ден на ден поданици на Цалапица минават оттова.

На формалното разкриване участваха поданици и посетители на селото, представители на кметството и свещеникът на селото, който прочете молитва за новата облага.

А баба Елена даже не живее на „ Трети март “. Нейната къща е на прилежаща уличка, която е асфалтирана. Хората почнали да се майтапят с нея с думите „ Абе, ти си на асфалт, какво си тръгнала да действаш “. Но старата жена не отстъпва и има единствено едно предпочитание - „ все по-хубаво да става “.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР