Жители и гости на Община Сунгурларе се събраха на празничен

...
Жители и гости на Община Сунгурларе се събраха на празничен
Коментари Харесай

В Сунгурларе отбелязаха Еньовден с празничен концерт

Жители и посетители на Община Сунгурларе се събраха на празничен концерт в живописната околност “Ичмята “ край града, с цел да отбележат дружно празника Еньовден. Събитието се организира от 2018 година насам и към този момент е обичайно. Негови уредници са Обединението на дамите социалистки в Българска социалистическа партия и Общински съвет на Българска социалистическа партия - Сунгурларе.

„ Да бъдем дружно на един от най-важните летни празници, да съхраним и предадем на децата си българските обичаи “ – това е мотото на празника. Участниците пяха и танцуваха, рецитираха стихове, разказваха митове и пресъздадоха разнообразни национални традиции.

Гости на събитието бяха националният представител от " Българска социалистическа партия за България " инж. Петър Кънев, регионалният шеф на Бургаска област Стойко Танков, общинският ръководител на Българска социалистическа партия – Бургас Живко Господинов, общественици и деятели на партията.

„ Еньовден е специфичен празник. Нашият народ е съхранил доста обреди, свързани с него. Традиция е да се събират билки, тъй като хората смятат, че те имат най-голяма лечебна, магическа мощ на този ден. Нека тази магическа мощ донесе положително за всички Вас, за Вашите фамилии! Нека донесе мир в страната, в домовете ни! Бъдете здрави, носете слънцето в душата си. Честит празник! “, приветства пристигналите на концерта регионалният шеф Стойко Танков.

" Много се веселя, че още веднъж сте тук и допускам, че с доста от Вас ще се забележим на Бузлуджа тази година. Поздравявам Ви с този ярък празник – най-слънчевия и прелестен ден в годината ", насочи привет към присъстващите общинският ръководител на Българска социалистическа партия - Сунгурларе Валентин Славов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР