Жители и гости на Копривщица имат възможност да се насладят

...
Жители и гости на Копривщица имат възможност да се насладят
Коментари Харесай

Карикатуристът на ДУМА с изложба в Копривщица

Жители и посетители на Копривщица имат опция да се насладят на част от истинските произведения на художника Анатолий Станкулов. Експозицията под наслов "25 пейзажа от България, която обичаме " разкрива гения на карикатуриста на ДУМА като създател на живописни творби, отдадени на забележителната природа на страната ни.
Галерия "Сезони " продължава традицията да показва подбрани надарени създатели в "Палавееви къщи ". Така гости и ценители получават шанса до 31 юли освен да видят основаните с голяма обич към България картини, уловили хубостта на някои кътчета на родината ни. Изложбата също по този начин подчертава върху тези безспорни качества и колоритни благоприятни условия на създателя, които всяка друга форма в изобразителното изкуство малко или доста сковава.
Живописните пейзажи са нещо ново за художника. Много международни имена са имали свои тематики в изкуството. Клод Моне да вземем за пример е рисувал стотици вариации на Нотр Дам. Във всеки артефакт може да се направи изобретение. Така е и в тези картини на Анатолий Станкулов - всичко това съм го видял в миналото, някъде, само че в творбите му преоткривам природата на България и я чувствам по различен метод, показа един от видните познавачи на изкуството Иван Токаджиев.
Вдъхновението на художника обаче не се лимитира с пейзажите. Именитият създател ще се опита да побере част от немирния си дух в някоя от идващите изложения.


Част от живописните творби на създателя

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР