Жители и гости на Карлово, сред които и висши военни,

...
Жители и гости на Карлово, сред които и висши военни,
Коментари Харесай

Карлово отдава почит към Апостола

Жители и посетители на Карлово, измежду които и висши военни, през днешния ден уважиха паметта и делото на Апостола на свободата Васил Левски, оповестиха от Министерството на защитата.

" Преди 145 години на бесилото в София увисна най-великият наследник на България. Единственият човек, за който никой приживе и 145 години след гибелта му не си разрешава да каже неприятна дума. Единственият, който генерации българи смятаха и считат за светец - Васил Иванов Кунчев. " - с тези думи министърът на защитата Красимир Каракачанов се обърна множеството.

Той напомни завета на Апостола, настоящ и през днешния ден: " Всичко се състои, съгласно нас, в нашите задружни сили. Против тях не може да противостои и най-силната буря. Да бъдем равни с другите европейски нации зависи от нашите задружни сили. "

Министър Каракачанов прикани да помним българската история за избавление и национално обединяване, изписана със саможертвата на стотици български герои.

По думите му, през днешния ден имаме задължението към Апостола да забравим своите политически разлики, с цел да бъде България просперираща и мощна.

На възпоменателната гала за отбелязване на 145-ата годишнина от гибелта на Васил Левски, участваха заместник-началникът на защитата генерал-лейтенант Пламен Атанасов, началникът на Военната академия " Г. С. Раковски " генерал-майор Груди Ангелов, командирът на 61-а Стрямска механизирана бригада бригаден военачалник Пламен Йорданов, кметът на община Карлово доктор Емил Кабаиванов, стотици поданици и посетители на града. В тържествения обред участваха представителни роти и военният духов оркестър на 61-а Стрямска механизирана бригада.

Утре, 19 февруари, от 11.00 ч. на площад " Васил Левски " в гр. Карлово ще се състои възпоменателен митинг-поклонение в символ на поклонение към делото на Васил Левски, оповестяват още от МО.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР