Жител на Рио де Жанейро се оказа петкратно ваксиниран срещу

...
Жител на Рио де Жанейро се оказа петкратно ваксиниран срещу
Коментари Харесай

Маниак! Мъж се ваксинира 5 пъти с 3 различни ваксини

 Жител на Рио де Жанейро се оказа петкратно имунизиран против ковид и в този момент ще би трябвало да изяснява на управляващите по какъв начин е съумял да получи пет дози от разнообразни ваксини против Ковид-19 в границите на 10 седмици, съобщи Франс прес.

По случая е почнало следствие. Между 12 май и 21 юли мъжът е получил две дози от имунизацията на Пфайзер, две дози от имунизацията КоронаВак и една доза от имунизацията на АстраЗенека. Дозите той е получил в три имунизационни центъра в Рио. На мъжа даже са били инжектирани две дози от имунизациите в границите на 13 дни период. Случаят провокирал интереса на здравните управляващи, когато мъжът се опитал да получи шеста имунизационна доза на 16 август.

Разследването е посочило, че " имунизационният фанатик " съумял да се възползва от проблеми с компютърните системи в трите имунизационни центъра, които посетил. Заради това, че системите не работели, не излязло в базата данни, че той бил към този момент имунизиран.

За да получат ваксини против ковид, бразилците би трябвало да са в избрана възрастова група. Всяка възрастова група се имунизира съгласно по избран график. Хората би трябвало да демонстрират документ за идентичност и документ за получена първа доза, преди да получат втората доза. Ваксинационните центрове също така не оферират опция за избор сред разнообразни ваксини.

В Рио имунизационната акция на няколко пъти даже бе прекъсната поради дефицит на ваксини. Но бе обявено за стотици случаи на измами за хора, отишли във имунизационни центрове в други бразилски щати, с цел да получат имунизацията, която желаят или даже трета имунизационна доза.

В Бразилия жертвите на ковид са над 570 000, напомня Франс прес. По този индикатор страната е най-тежко наранена в света след Съединени американски щати.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР