Жител на монтанското село Комарево сигнализира на спешния телефон 112,

...
Жител на монтанското село Комарево сигнализира на спешния телефон 112,
Коментари Харесай

Натопиха консервна фабрика „Компас“ за замърсяване на река в Монтанско

Жител на монтанското село Комарево алармира на незабавния телефон 112, че някой е замърсил река Костенка, научи организация BulNews.
На оператора мъжът обяснил, че водите на водоема са били оцветени в синьо-виолетово. На странната панорама той се натъкнал, до момента в който се разхождал около коритото на реката. Според него замърсяването най-вероятно идвало от дружество за произвеждане на консерви към „ Компас “ ООД, което се намира в Комарево.
От незабавния телефон незабавно препратили сигнала към екоинспекцията в Монтана и към община Берковица. Бил образуван екип, който направил незабавна инспекция на място в наличието на представител на общината и кметския наместник на селото, както и на мъжа, подал сигнала.
При осъществения оглед не е открито оцветяване на реката. Няколко дни по-късно била осъществена повторна инспекция от специалисти на Регионална инспекция за опазване на околната среда и районната лаборатория в Монтана. Взети са две проби от повърхностни води на реката – преди и след заустването, както и една от отпадъчните води на предприятието. Резултатите не демонстрират превишения на самостоятелните емисионни ограничавания.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР