Жител на Ленсфорд, Пенсилвания, беше задържан от ФБР след неуспешен

...
Жител на Ленсфорд, Пенсилвания, беше задържан от ФБР след неуспешен
Коментари Харесай

Мъж от Пенсилвания е арестуван за опит да пренесе експлозиви на борда на самолет

Жител на Ленсфорд, Пенсилвания, беше арестуван от ФБР след несполучлив опит да придвижи самоделно взривно устройство в куфар на борда на аероплан на интернационалното летище Лихай Вали в предградията на Алънтаун, оповестява вестник " ", базирайки се на локалните управляващи.

Според тях самоделното взривно устройство е открито в понеделник в подплатата на куфара на 40-годишния Марк Мъфли от личния състав по сигурността на летището. Извикан е бомбен механик на ФБР, който е открил, че подозрителният пакет съдържа прахуляк, който наподобява на примес от барут и горими субстанции за фойерверки. В същото време към взривното устройство е бил прикован фитил, наподобяващ жило на фитил. Куфарът също по този начин съдържаше " куба бутан, запалка, безжична бормашина и два електрически контакта, свързани с черно тиксо ".

„ Предполагаемото взривно устройство е представлявало забележителен риск за самолета и пасажерите “, цитира вестникът думите на локални чиновници.

Самолетът на Allegiant Air е трябвало да лети до интернационалното летище в Орландо (Флорида).

Веднага откакто името на Мъфли беше оповестено по високоговорителя на терминала с молба да пристигна до гишето за регистрация, той напусна постройката на летището. Вечерта на същия ден ФБР го задържа в Ленсфорд. Според Politico той е упрекнат в „ опит за слагане на експлозив или запалително устройство на борда на аероплан “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР