Жител на кантона Цюрих заведе дело заради кукуригащ през нощта

...
Жител на кантона Цюрих заведе дело заради кукуригащ през нощта
Коментари Харесай

Швейцарски съд осъди петел да не кукурига през нощта

Жител на кантона Цюрих заведе дело поради кукуригащ през нощта петел, оповестява вестник „ Нойе Цюрихер Цайтунг “. Стопанинът на петела е длъжен да обезпечи „ мълчанието “ на пернатото от 22.00 часа до 8.00 часа сутринта през работните дни и събота, а в неделя – от 22.00 до 9.00 часа.
В посоченото време на петела е неразрешено да напуща курника и той ще седи там в цялостна мрачевина. Също по този начин съдът е предписал да се усъвършенства шумоизолацията на курника, оповестява БГНЕС.

Ищецът преди да заведе делото против своя комшия, който е основал кокошарник в гаража паралелно до къщата си, е записал по какъв брой пъти е кукуригал петелът. Той е открил, че птицата и през деня, и нощем кукурига приблизително сред 14-44 пъти на час. Звукът, който издава, се чува на разстояние 15 метра и доближава 84 децибела. Съдът се усъмни в точността на тези данни, измерени благодарение на мобилен телефон. Той одобри доказателствата за „ условно допустими “. Освен това ищецът се оплака от миризмата.

Изначално жалбоподателят искаше изцяло разрушение на курника, само че кантоналният съд отхвърли това искане. В неговото решение е постановено, че всеки жител може да се занимава с заниманието си вкъщи.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР