Жител на Канада отне живота си след неуспешна лазерна операция

...
Жител на Канада отне живота си след неуспешна лазерна операция
Коментари Харесай

Милионер не издържа и се самоуби, след като операция превърна живота му в ад

Жител на Канада лиши живота си след несполучлива лазерна интервенция на очите, поради която в продължение на 20 години той е изпитвал непоносима болежка. Пол Фицпатрик бил опериран през 1996 година, с цел да усъвършенства зрението си.

``
реклама

В резултат на здравната намеса, през цялото това време 56-годишният мъж страдал от главоболие, като че ли в очите му имало сложени игли, оповестява " Сън ".

" Аз към този момент не изпитвам каквито и да е по-приятни усеща. Болка, като че ли очите ми непрекъснато горят, заглушава всичко в главата ми и вътре в мен. Моля, простете ми, че не съм задоволително мощен, с цел да се оправя с това нещо. Последните месеци бяха непоносими ", пише Пол Фицпатрик



Родителите на умрелия описват, че заради неприятното си зрение синът им е носил очила от 12-годишна възраст, само че когато е станал на повече години е изискал да се отърве от тях. Мъжът взел решение да се подложи на фоторефрактивна кератектомия, по време на която се отстранява повърхностният пласт на роговицата. Това е един от първите способи за лазерна промяна на зрението, който по това време се считал за изцяло безвреден. Въпреки това, скоро след интервенцията Пол Фицпатрик почнал да има мигрена и сухота в очите.



Канадските лекари не съумели да разпознават повода за болката, тъй че милионерът отишъл в Европа и Съединените щати в търсене на експерт, който да му помогне. В резултат на това Пол Фицпатрик е претърпял доста интервенции, от които положението му единствено се влошавало. Няколко месеца преди нещастието болката станала толкоз непоносима, че през по-голямата част от времето той държал очите си затворени и вървял с бастун.



Въпреки сериозните здравословни проблеми, Пол съумял да сътвори личен бизнес и да завоюва цяло положение. Освен това мъжът реализира триумфа без никаква поддръжка, управителен единствено от своя нюх. Но колкото и да се стараел, той в никакъв случай не съумял да се оправи с болката. Родителите считат, че причина за влошаващото се положение на сина им може да е невралгията на роговицата и в случай че Пол е знаел за това, то може би той е щял да продължи лекуването.

Превод и редакция: Блиц

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР