Жител на Хонконг бе диагностициран с такъв вариант на хепатит

...
Жител на Хонконг бе диагностициран с такъв вариант на хепатит
Коментари Харесай

Мъж се зарази с вариант на хепатит Е, досега наблюдаван само при плъхове

Жител на Хонконг бе диагностициран с подобен вид на хепатит Е , който до момента се е следил единствено при плъховете. Това са открили учени от Хонконгския университет , съобщи Франс прес.

 
В свое проучване експертите изясняват, че са потвърдили за първи път в света, че вирусът на хепатит при плъховете може да болести и хората и да провокира клинична зараза.
The world's first human case of rat Hepatitis E has been detected in Hong Kong
— TIME (@TIME) Досега нямаше никакво доказателство, че заболяването може да се предава от плъх на човек , допълват учените в изказване, оповестено през днешния ден.
 
Хепатитът при плъховете е " доста отдалечен братовчед на човешките разновидности на хепатит Е ", допълват експертите. " Откритието има голямо значение за публичното здраве ", се споделя още в изказването на учените.
A Hong Kong man has been diagnosed with the world's first ever human case of the rat version of the hepatitis E virus, according to new research from one of the city's leading universities: AFP
— Global Times (@globaltimesnews) Болестта е била открита при 56-годишен пациент, който е бил подложен на трансплантация на черен дроб и чиито проби посочили, че органът не функционирал обикновено.
 
Според учените пациентът може да се е заразил от храни, които са били нечисти и инфектирани от екскременти на плъхове . Мъжът е живеел в регион, в който имало признаци за съществуването на доста плъхове. Сега той се възвръща.
A man in Hong Kong has become the first person to contract the rat version of the hepatitis E virus
— SBS News (@SBSNews) Човешките разновидности на заболяването засягат 20 милиона души годишно по света. Хепатит Е се предава главно посредством инфектирана вода.
 
Проблемът с плъховете в някогашната английска колония Хонконг , върната на Китай през 1997 година, се утежни в последните месеци поради влажното и в същото време топло време.-->
 
В предишното Хонконг претърпя съществени епидемии. През 2013 година тежкият изострен респираторен синдром лиши живота на близо 300 души. В края на XIX век бубонната чума , излъчена от плъхове, лиши живота на хиляди хора в Хонконг и континентален Китай .
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР