Жител на Флорида ще бъде съден за злоупотреби с държавни

...
Жител на Флорида ще бъде съден за злоупотреби с държавни
Коментари Харесай

Американец си купи Lamborghini с помощи за COVID-19

Жител на Флорида ще бъде съден за злоупотреби с държавни помощи за справяне с следствията от пандемията от ковид. 29-годишният Дейвид Хайнс получил близо $4 млн. по стратегия за подкрепяне на бизнеса, само че вместо да ги даде за заплати на мнимите си чиновници, той си купил Lamborghini и почнал да пръска пари по скъпи магазини и заведения.

Хайнс кандидатствал за заеми в размер на $13.5 млн. (€11.5 млн.) по Програмата за отбрана на трудовите хонорари (Paycheck Protection Program, PPP) от името на разнообразни компании, употребявайки подправени данни за разноските им за заплати на чиновници. Банката одобрила заем на стойност $3.9 млн. (€3.3 млн.), който можел да не връща, стига да потвърди, че парите са изхарчени по предопределение в помощ на служащи в изискванията на карантина.

Според прокурорите обаче няколко дни, откакто получил сумата, Хайнс се сдобил с чисто ново Lamborghini Huracan за $318 000 (€271 116). Вместо да разпредели парите за заплати, идващите няколко седмици мъжът се впуснал в шопинг из скъпите магазини на Маями и купони из курортите на Флорида.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР