Жирона спечели с 2:1 у дома срещу Севиля в мач

...
Жирона спечели с 2:1 у дома срещу Севиля в мач
Коментари Харесай

Победи за Жирона и Райо Валекано в Ла Лига

Жирона завоюва с 2:1 вкъщи против Севиля в мач от 17-ия кръг на испанското футболно състезание.

Андалусийците поведоха с гол на французина Тонги Нианзу в 13-а минута и удържаха задатъка си до почивката. През втората част домакините съумяха да осъществят поврат. Кристиан Стуани изравни незабавно след възобновяване на играта, а две минути преди края Янхел Ерера донесе трите точки на Жирона.

Поражението остави Севиля на 17-о място с 15 точки и отборът продължава борбата си за оставане в елита. Жирона е 11-и с 21 точки.

Райо Валекано победи Валядолид с 1:0 като посетител в мач от 17-ия кръг на испанската Ла Лига.

Единственото попадение за триумфа вкара Исаак Паласон в средата на второто полувреме, като се възползва от асистенция на Алваро Гарсия. Така Паласон се реваншира за пропуснатата от него дузпа през първата част на срещата. Тогава Паласон насочи топката в десния ъгъл, само че вратарят на домакините Жорди Масип я мазета със страховит плонж.

Точно преди Райо Валекано да поведе в резултата, Шон Вайсман пропусна златен късмет за Валядолид, като ударът му срещна напречната греда.

Със извоюваните 3 точки Райо Валекано се изкачи до осмо място в класирането, като изпревари Осасуна и се изравни по точки с Атлетик Билбао. Валядолид остава на 16-о място със 17 точки. /БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР