Жирона спечели с 2:1 гостуването си на Елче в мач

...
Жирона спечели с 2:1 гостуването си на Елче в мач
Коментари Харесай

Жирона се нуждаеше от пълен обрат срещу последния в Ла Лига

Жирона завоюва с 2:1 гостуването си на Елче в мач от 14-ия кръг на Ла Лига. Единственото попадение за домакините бе дело на Пол Лирола (16’), само че гостите реализираха цялостен поврат с помощта на Иван Мартин (39’) и Валентин Кастелянос (66’).

Домакините съумяха да поведат в 16-ата минута, когато многоходова композиция съумя да изведе Пол Лирола на добра позиция в наказателното поле и той с десния крайник откри за 1:0. Само минута по-късно те удариха у греда посредством Пере Мия.

Само пет минути по-късно футболистите на Мичел бяха извънредно покрай равнене на резултата, само че удар на Тони Суарес срещна дясната греда.

Жирона въпреки всичко съумя да изравни резултата в 39-ата минута, когато появилият се малко по-рано от скамейката Иван Мартин бе оставен изцяло непокрит в наказателното поле и с глава се разписа за 1:1.

Футболистите на гостите реализираха цялостен поврат в 66-ата минута, когато Кастелянос получи положително центриране отдясно и без закъснение я прати в долния ляв ъгъл на стража на домакините за 2:1.

С тази победа Жирона събра 16 точки и се намира на 13-ото място в класирането на Ла Лига, а Елче е твърдо на последното с едвам 4 точки.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи мачове от испанската LaLiga, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport 4.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР