Жириновски е кандидат за президентския пост още от 1991 година.

...
Жириновски е кандидат за президентския пост още от 1991 година.
Коментари Харесай

Конкурентът на Путин, за когото резултатът е без значение

Жириновски е претендент за президентския пост още от 1991 година. Той реализира най-хубавия си резултат на изборите през 2008 година, когато заема трето място с над 9 на 100 от гласовете. Жириновски е най-възрастният измежду тазгодишните претенденти за президентския пост.

71-годишният водач на дяснопопулистката либeрално-демократичeска партия на Русия официално е в съпротива, само че от дълго време е част от статуквото и е правилен на линията на Кремъл. Неговите изяви, при които той обича да заплашва Запада, са неотменна част от съветските ток-шоута. В съпоставяне с него, Путин наподобява сдържан и здравомислещ. Жириновски обаче не е същински съперник и съперник на Путин.

Програмата на Жириновски

Председателят на Либерално-демократичната партия на Русия(ЛДПР) Владимир Жириновски ще се яви на президентските избори в Русия през март с стратегия, състояща се от 100 точки, измежду които оповестяването на прошка, хуманизацията на Наказателния кодекс на Русия, организирането на военно-полеви съдилища за битка с престъпността, боядисването на Кремъл в бяло и връщането на имперската символика.

Програмата на Жириновски се споделя "100 хода: Време е да създадем мощен подтик напред! “. Целта на програмата е "да се откри ред и да се обезпечи приход за фамилиите, задоволителен за живеене, а не за оцеляване “.

Освен другите неща, Жириновски счита, че е оправдано да се реалокира президентската резиденция от територията на Кремъл и да се върне имперската символика: черно-жълто-белият байрак и химнът "Боже, Царя храни! “(от 1833 г.).

Освен това той предлага "да бъдат сложени орли, вместо звездите, на кулите на Кремъл “ и боядисването му в бял цвят.

Лидерът на либерал-демократите възнамерява да "строи страната без комунизъм, нацизъм, авторитаризъм и расизъм “, да признае всички революции за зло и да върне старите имена на градовете, а една от улиците в Москва да бъде кръстена в чест на цар Иван IV Грозни.

Политически възгледи и хрумвания

Владимир Жириновски е лидер на групата на Либерал-демократическата партия, само че стана прочут с крайни прояви на национализъм, контрастиращи с названието на партията му.

Преди години той направи остро изказване и назова българския президент непрокопсаник по съветската телевизия "Россия 1 ". Изказването му беше във връзка изявление на Росен Плевнелиев, в което той дефинира Русия като "националистическа и нападателна страна ".
"Трябва да го изгонят този президент, това не е президент на България, а елементарен прислужник на Централно разузнавателно управление на САЩ, който атакува Русия-спасителката му, вместо да лази в краката ни ", разгласи в отговор Владимир Жириновски.

Миналата година Жириновски реши да отпразнува успеха на Доналд Тръмп на президентските избори в Съединени американски щати. Той провежда прием за 100 000 рубли и купи за сътрудниците си 132 бутилки шампанско, като им предложи да пият за смяната на политическия курс в Съединени американски щати.

Други възгледи на Владимир Жириновски:
- За приемането на помощ от Москва, Кипър би трябвало да влезе в състава на Русия и да вкара рублата.
- Лидерите на огромните международни страни не трябва да имат дами, тъй като те им пречат да ръководят страната.
- Коментарът му откакто съветски бомбардировач бе свален от турски изтребител в небето над Сирия на 24 ноември 2015 година:
"Турция може да бъде съкрушена с нуклеарен удар. Истанбул може да бъде погубен доста елементарно – задоволителна е една нуклеарна бомба и градът изчезва. Съюзниците на Турция в НАТО няма да желаят да се месят, тъй като не желаят да умират в нуклеарен пожар”, споделя в ефира на радио "Говори Москва”.

Кой е Владимир Жириновски?


Владимир Жириновски е роден в Алма Ата, някогашната столица на тогавашната руска република Казахстан.

Баща му Волф Еделщайн е евреин, роден през 1907 година в град Костопол, Ровненска област, Украйна. След като силите на Оста окупират Ровненска област, родителите и сестра му са разстреляни, а той и по-малкият му брат Аарон са евакуирани в Алма Ата. Там той се среща с майката на Владимир Жириновски - Александра Павловна Жириновская, рускиня.

След войната Волф и брат му, защото са с полски паспорти (до 1939 година Ровненска област е била в рамките на Полша), са принудени по заповед на Сталин да се върнат в Полша. Няколко пъти е била отказвана виза на татко му за Съюз на съветските социалистически републики, заради което е заставен да живее надалеч от фамилията си и изгубва връзка с тях, заминавайки за Израел.

Жириновски е създател и водач на Либерално-демократическата партия на Русия, бил е заместник-председател на Държавната дума, член на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа.
Въпреки нейното име, основаната от него Либерално-демократическа партия на Русия е считана за ултра-националистическа партия.

Доходите на Владимир Жириновски - в този момент народен представител от съветската Дума, са нарастнали 15 пъти през 2017 година. Според формалната му декларация, той е проработил 79.1 милиона рубли (1.4 милиона долара). Доходът му от миналата година е 5.3 милиона рубли.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР