жипове продължават да превозват туристи до Седемте рилски езера. Нито

...
жипове продължават да превозват туристи до Седемте рилски езера. Нито
Коментари Харесай

Защо джипове продължават да возят туристи до Седемте рилски езера

жипове не престават да транспортират туристи до Седемте рилски езера.

Нито министерската заповед от предходната седмица, нито полицейското наличие през почивните дни, съумяха да попречат на водачите на джиповете да кръстосват планината, превозвайки туристи, осведоми NOVA.

Оказа се, че пътищата към Рила са доста и няма по какъв начин на всички тях да бъде обезпечен патрулиращ автомобил. Така водачите, които транспортират хора незаконно, напълно умерено не престават да го вършат и даже санкциите не ги стопират.

"Джиповете се движат по общински път, навлизат в предпазена зона "Рила буфер " и оттова се насочат към Седемте рилски езера. На 17-и дирек има двойка охранители, както и на идващ метод. Там джиповете биват спирани и не са допускани да преминат ", съобщи основният специалист към Национален парк "Рила " доктор Стефан Кирилов.

Той означи, че преди време обаче е имало и нахлуване над охранителите.

За тази година има 6 открити нарушавания за придвижване и престой на МПС в Рила.

Съставени са актове. Глобите варират сред 100 и 5000 лв..

Със заповед на министъра на околната среда и водите Емил Димитров от 13 август се забрани нерегламентираното транспортиране на туристи до езерата с джипове. Контрол върху това дали джиповете не престават да се движат или не ще реализират чиновниците на парк "Рила ", както и от Районната ревизия на околната среда и водите в София.

Вижте още във видеото горе.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР