Най-добрите жилищни заеми за консолидация на дългове 2023

...
Жилищните заеми ви позволяват да вземате заеми срещу собствения капитал,
Коментари Харесай

Жилищните заеми ви позволяват да вземате заеми срещу собствения капитал, който сте изградили в дома си. Например, ако къщата ви струва 500 000 долара и дължите 300 000 долара върху нея, ще имате 200 000 долара потенциално активиран капитал.

„Получавайки жилищен заем, собствениците на жилища имат достъп до еднократна парична сума предварително, обикновено при фиксиран лихвен процент, и правят редовни плащания за предварително определен срок“, казва Дино ДиНена, брокер на недвижими имоти в Southern Lifestyle Properties.

Собствениците на жилища често използват средствата от жилищни заеми за закупуване на втори дом, инвестиране в обновяване на дома или консолидиране на дълг. В днешно време, на фона на високи разходи и лихвени проценти, те могат да помогнат да се направи дългът с висока лихва, като неизплатени салда по кредитни карти, по-достъпен.

Не всички жилищни заеми обаче са еднакви. Кредиторите се различават по отношение на сумите на заема, изискванията за допустимост, лихвените проценти, времето за финансиране, таксите и качеството на обслужване на клиентите, което предлагат. Ако искате да намерите най-добрия кредитор за вашата ситуация, ще трябва да обиколите магазина.

Започнете, като проучите опциите си за жилищни заеми тук сега.

Най-добрите жилищни заеми за консолидация на дългове 2023

За да ви помогнем да започнете, ние сме посочили някои най-добри жилищни заеми за консолидация на дълг през 2023 г., разделени в пет категории.

Най-добри за ниски такси: DiscoverBest за удовлетвореност на клиентите: Rocket MortgageBest за липса на оценка: Loan DepotBest за големи заеми: Spring EQBest за бързи одобрения: Фигура

Най-доброто за ниски такси: Discover

Въпреки че е най-известен с предложенията си за кредитни карти, Discover предлага и конкурентна гама от финансови продукти, включително жилищни заеми без такси.

Както повечето заемодатели, Discover предлага големи суми на жилищен заем — до $300 000 — и дълги срокове на изплащане до 30 години. Въпреки това, за разлика от повечето, той покрива таксите за вашата кандидатура, оценка, създаване и други разходи за затваряне. Въпреки това, ако изплатите заема си в рамките на 36 месеца, може да се наложи да възстановите на Discover до $500.

Кредиторът също така има гъвкави изисквания за допустимост, като приема кредитни рейтинги до 620 и съотношения дълг към доход до 43%. Освен това Discover предлага конкурентни годишни проценти (ГПР), започващи от 6,24%. От друга страна, одобрението и финансирането може да отнеме малко повече време - компанията изчислява шест до осем седмици.

Най-доброто за удовлетвореността на клиентите: Rocket Mortgage

Rocket Mortgage, по-рано Quicken Loans, е компания, специализирана в използването на технологии за опростяване на ипотечния процес. Наред с първичните ипотеки, той предлага кредитни карти, лични заеми, заеми за автомобили и заеми за собствен капитал.

Когато преглеждате предлаганите от компанията заеми за собствен капитал, ставките и условията са доста стандартни. Наличните суми на заема достигат до $350 000, таксите за отпускане варират от 2% до 6% от сумата на заема и заемите често се финансират в рамките на 30 дни.

Там, където Rocket Mortgage блести обаче, е обратната връзка от минали кредитополучатели. Кредиторът има над 11 000 отзива в TrustPilot, където е спечелил средна оценка от 4,6 звезди. Повтаряща се тема в рецензиите е споменаването на невероятно обслужване на клиенти от представители, които са приятелски настроени, мили, ефективни и знаещи.

Най-доброто за липса на оценка: Loan Depot

Loan Depot е ипотечен кредитор, който може да ви помогне с покупка на жилище, рефинансиране на жилище, заеми за собствен капитал и лични заеми.

Заемите за собствен капитал на кредитора идват под формата на кредитна линия за собствен капитал (HELOC). Можете да вземете назаем до $250 000 и да разполагате със средствата само за три седмици. HELOC идват с тригодишен период на теглене, 10-годишен период на плащане само с лихва и 20-годишен период на погасяване.

Изключително предимство на Loan Depot е, че компанията обикновено не изисква лична оценка. В повечето случаи той разчита на автоматизиран модел за оценка, за да оцени стойността на вашия дом. Ако предпочитате да не се занимавате с назначаване за оценка, Loan Depot може да е подходящо. От друга страна, ГПР са променливи и могат да достигнат до 18%.

„HELOC обикновено има плаващ лихвен процент. Ако лихвените проценти се покачат (или намалят), процентът по вашия заем може да се промени. HELOC са страхотни за по-малки разходи, които планирате да изплатите бързо“, казва Мат Брус, CFP(r), AIF(r) и президент на Pointer Financial Group.

Вижте какъв заем за собствен капитал и HELOC проценти, за които отговаряте на условията тук сега.

Най-доброто за големи заеми: Spring EQ

Spring EQ е ипотечен кредитор, който е специализиран в жилищни заеми и кредитни линии. Той се отличава от пакета, когато става дума за размер на заема. Докато много заемодатели предлагат заеми за собствен капитал с максимална стойност между $250 000 и $350 000, Spring EQ предлага заеми до $500 000.

Кредиторът също предлага сравнително бързо време за финансиране от 21 дни, условия на заема от пет до 30 години и ще ви позволи да заемате до 95% от собствения капитал на вашия дом. От друга страна, таксите са средно около 800 долара за заеми до 175 000 долара и повече за по-големи заеми.

Най-доброто за бързи одобрения: Figure

Figure е компания за финансови технологии, която рационализира HELOC с помощта на изкуствен интелект и блокчейн технология. Неговият фокус върху ефективността изглежда се отплаща, тъй като времето за изпълнение на одобрението на HELOC е седмици преди конкурентите.

Figure предлага онлайн одобрение в рамките на минути и финансиране само за пет работни дни. Сумите на заема достигат до $400 000, ГПР започват от 8,55%, а условията на заема варират от пет до 30 години. Подобно на жилищния заем, предоставената пълна кредитна линия трябва да бъде изтеглена, когато заемът бъде финансиран. Въпреки това, за разлика от жилищния заем, можете да изтеглите от кредитната линия, докато я изплащате.

Разгледайте всичките си най-добри опции за жилищен заем днес!

Идентифицирайте нуждите си, за да намерите най-добрия жилищен заем

Заемите за жилищен капитал не са един размер за всички. Правилното прилягане ще зависи от фактори като вашия кредитен рейтинг, сума на заема и желано време за финансиране. Първо идентифицирайте вашите нужди и след това пазарувайте, за да намерите най-подходящия за вашата ситуация.

„Добра идея е да сравнявате оферти от различни кредитори, за да сте сигурни, че получавате възможно най-добрите условия и цени“, казва Саманта Одо, представител по продажбите на недвижими имоти и главен оперативен директор в Precondo.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР