Жилищната сграда променя своето обкръжение и принадлежи на обществото. Построеното

...
Жилищната сграда променя своето обкръжение и принадлежи на обществото. Построеното
Коментари Харесай

"Артекс" означава качество

Жилищната постройка трансформира своето обграждане и принадлежи на обществото. Построеното би трябвало да успокоява, да зарежда, да въздига индивида. То стартира от основите на постройката и стига до дизайна на ключа, а при последните здания - до електронната карта за достъп. Качеството е това, което не може да се добави след това, и това, което времето по-трудно ще отнеме. Това е мотото на проектант Пламен Мирянов.

От основаването си през 1993 година АРТЕКС ИНЖЕНЕРИНГ се ангажира с концепцията за качество, доказвано с всеки квадратен сантиметър. Винаги в синхрон с европейските и международните стандарти, компанията следва правилата на устойчивата архитектура: енергоефективност, запазване на средата, угаждане на потребностите на клиентите с грижа към ползите на идващите генерации.

Компанията постоянно е била архитектурно-строителна, което сходството
между и реализация.

Строителният екип, чието ядро е несменяемо от 90-те години, реализира всеки план в непрекъснат разговор с проектантите.

Жилищната постройка е единствената сграда, която съхранява крепостта на индивида, неговото огнище, неговото най-специално и съкровено място. Затова ние, архитектите, постоянно се стремим да сбъднем фантазията на клиента за неговия съвършен дом, да удовлетворим неговата вяра за благополучие. Архитектурата е математика, изкуство, само че и човекознание и филантроп.

Първо е индивидът, а доста по-назад проектанта

Неведнъж сме жертвали някое автентично скимване за фасадата, тъй като то би лишило от слънчевите лъчи в интериора. Първо са хората, след това фасадите.
Жилищната постройка трансформира своето обграждане и принадлежи на обществото. Видимото и материалното въздействат на духа на мястото и на хората. Затова издигнатото би трябвало да прибавя духовна стойност: да успокоявала зарежда, да въздига индивида. Например името на нашия план „ Златен век " е въодушевено от устрема за реализиране на подем на българската архитектура, просвета и книжовност, както е било по времето на оня заслужен възпитаник на Магнаурската школа -цар Симеон Велики. То се трансформира в мост сред епохите и обръщение към всички тези, които са подготвени да сътворяват новата реалност.

От самото си основаване виновната архитектура, която се вписва с почитание в средата и в същото време се откроява като тласък за позитивна смяна в нея. Жилищната постройка за нас е добре да има свое име, своя история, собствен темперамент. Основна задача на архитекта е да влияе позитивно както на минувача, по този начин и на жителя посредством своето произведение. Важно е да се спомене, че човешкото око в своята природа се радва на релефа и текстурата, на хвърлените сенки и пластиката. Затова използваме динамични обемно пространствени решения, релефни панели, естествени облицовки от камък и дърво, а от време на време и зелени фасади. Междувременно се стремим постройката в своето устройство да прилича човешкото тяло. Едното е дом на индивида, а другото - дом на душата. В нашето тяло откриваме безспорна логичност, причинност и съвършени правила. Обвивката има украсителен темперамент, само че дава отговор на вътрешната функционалност. Това за нас е и устойчивата жилищна архитектура.

Правило в АРТЕКС е, преди да се стартира работата на терена, в елементи да се знае по какъв начин ще наподобява и по какъв начин ще действа постройката с прилежащите й площи - до дизайна на осветителните тела. точно поради вярното осъществяване на всичко, което е дадено. В същото време интензивният разговор с клиента е част от процеса на планиране. Предпочитаните функционални разпределения на първокласните жилища могат да се заявят предварително; в структурата е заложено елементарно сливане или делене на кухнята от дневната, в случай че клиентът го пожелае в процеса на обитаване. Идеята е интериорните промени в жилището да се вършат без непотребни разноски на средства и време. Затова и пространствата са проектирани без комплицирани и начупени размери. Именно чуването на потребностите на клиентите е довело до някои от най-находчивите решения. От друга страна, постоянно актуалните
и за всички най-нови технологии и съоръжения, които вграждаме.

Целта ни е домът да се „ опише " към индивида, а постройка да се впише в своята среда. Стилът на АРТЕКС. деклариран още с втората реализация на компанията от 1997 година на ул...Мила татковина ", е различим с класическата непорочност на силуета, дискретното достойнство на каменната фасада с нейните изтънчени елементи и особено осветяване. Нашите здания в никакъв случай не са се натрапвали с крещящи цветове, а сме предпочитали достолепието на камъка и изисканото комбиниране на нюанси. Не са „ остров на благоденствие " измежду без-
порядък, а са облагородили със особено осветен ние и поддържани зелени площи.
Красивите здания са непознати на анонимността и покачват качеството на средата. Ние от АРТЕКС постоянно облагородяваме пространствата към нашите здания. Не започваме работа преди правенето на ландшафтен план за запазване на предпазени дървета, обогатяване със селектирани нови растителни типове и режим за поддържане на зеленината. Там, където градската тъкан е най-плътна, компанията се стреми да интегрира озеленяване в покривните пространства и по фасадите на постройката.

Качеството постоянно потегля от основите. Полагаме грижи за тях със съзнанието, че София е в сеизмична зона. Общата фундаментна плоча подсигурява стъпването на постройката като върху канара, а хидроизолационната вана опазва основите от възможни подпочвени води.
Всички структури са обезпечени против от IX степен
по скалата „ Медведев -Шпонхойер - Карник ".

Така „ АРТЕКС ИНЖЕНЕРИНГ " се насочва към строителство на високи жилищни здания, ангажираме консултанти - инженери от Чили. Високата постройка, която проектираме, ще дава отговор освен на еврокодовете за земетръсна резистентност, само че и на най-строгите калифорнийски правила по този индикатор. Строежите на АРТЕКС се правят с бетон с най-високо качество и както всяка суровина и материал, употребена от компанията, без никакви нездравословни излъчвания, с обезпечен генезис и тествани снабдители. Тухлите са висококачествените керамични Wienerberger, белгийската дограма Reynaers е от най-голям клас. На екологичните качества на постройката се гледа сложно. От една страна, тя би трябвало да даде здравословна среда за жителите си, с оптимални индикатори на топло и шумоизолация, ослънченост и непорочност на въздуха. От друга страна, постройката би трябвало да излъчва сигурност към средата. Повишен комфорт, чист въздух и икономисване на запаси - образец за това е рекуператорната система, въведена от АРТЕКС за първи път в постройка „ Диамант ", а в този момент и в „ Диамант-2 " и бъдещия „ Златен век ". Тя пречиства въздуха от прахуляк, полени и фини частици, а отработеният въздух се употребява за контролиране на температурата в пространствата.

Осигурен е пресен въздух при Простор, светлина, сигурност и комфорт - това могат да получат в своя нов дом всички наши клиенти. Концепцията на АРТЕКС за качество на строителния артикул подсигурява, че всяко жилище ще отговори, а може би и ще надвиши това очакване. Целият набор от оферти на компанията подсигурява чувство за лекост на обитаване и задоволеност. В АРТЕКС знаем, че основният аршин за качеството на продукта е щастието на индивида, разкрил още един драгоценен подарък - своя дом.

Бих споделил няколко красиви думи от акад. Веснин за моето обичано изкуство. „ Архитектурата - това е следата на човечеството, оставена на земята при всички етапи на неговото насърчаване. " Професор Дамянов пък прибавя, че „ архитектурата не може и не трябва да бъде безлична и безидейна. Тя би трябвало да изрази в съответни художествени форми мирогледа на обществото, което я основава. "
***
Арх. Пламен Пламеиов Мирянов е роден през 1989 година в София. През 2007 година приключва с отличен триумф междинното си обучение в 9-а френска езикова гимназия „ Алфонс дьо Ламартин ", компетентност „ Математика и информатика ". Следвайки пътя на сполучливите си родители - арх. Пламен Мирянов и арх. Весела Мирянова - създатели на строително-инвестиционната компания АРТЕКС ИНЖЕНЕРИНГ АД,
през 2013 година арх. Пламен Мирянов приключва висшето си обучение в Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ), компетентност „ Архитектура ". Владее съвършено три езика, има отлични организационни и лидерски качества, умения за другарство и работа с хора.

Още през студентските си години посредством фотографиите си арх. Пламен Мирянов се отличава с истинския си взор на създател. Със основаването на фондацията „ Нашият дом е БЪЛГАРИЯ " арх. Мирянов намира път за изразяването на своите водещи полезности в живота: родолюбието, вярата в Бог и положителното. Развивайки се като създател посредством активността на фондацията, арх. Пламен Мирянов режисира късометражни филми, отдадени на изконните български знаци: писмеността, знамето, природата на България и българската роза.
Завършвайки висшето си обучение и заставайки отпред на АРТЕКС ПРОЕКТ ЕООД - сдружението, по чиито архитектурни планове се осъществят всички капиталови планове на АРТЕКС ИНЖЕНЕРИНГ АД, арх. Пламен Мирянов взе участие в основаването на всички архитектурни планове на постройките, създавайки „ концептуална архитектура ": с изключение на изключителната точност и великолепие на формите, потреблението на най-качествените материали, както извън, по този начин и вътре в постройките, той ги трансформира в обособени знаци -емблеми на София.Дейността на арх. Пламен Мирянов намира самопризнание и посредством множеството събития и награди, на които е уредник и притежател, някои от които са:
Награда „ Златно сърце " на списание и клуб Business Lady в категория „ Патриотични действия " на фондация „ Нашият дом е България ";

Първа премия за жилищна архитектура с плана на постройка „ ДИАМАНТ' на националния конкурс „ Сграда на годината ";

Организиране на най-голямото хоро на Седемте рилски езера;

Организиране на „ Балон фест Казанлък " - полети над бент. „ Копринка ";

Първа премия от Международния,.Тур филм фест " - България „ На източния бряг на Европа " за най-хубав филм -„ Магията на българската роза ";
Награда от списание и клуб „ Бизнес лейди " за „ Инвеститор в християнските и морални полезности на обществото ";
Модератор на Multilingualism - United in Diversity в Брюксел във връзка деня на славянската книжовност - 24 май;

Първа премия за жилищна архитектура с плана на постройка „ ЛЕТЕРА " на националния конкурс „ Сграда на годината ";
Награда от церемонията „ Достойните българи " на вестник „ 24 часа " и Българска национална телевизия и доста други.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР