Жилищна сграда във френския пристанищен град Марсилия се срути тази

...
Жилищна сграда във френския пристанищен град Марсилия се срути тази
Коментари Харесай

Пожар под руините на срутилата се сграда в Марсилия възпрепятства спасителните дейности

Жилищна постройка във френския пристанищен град Марсилия се срути тази нощ при мощна детонация, последвана от пожар надълбоко в руините, който попречва избавителните действия, заяви Асошиейтед прес.

Повече от шест часа след сриването на пететажната постройка, която се срина малко преди 01:00 ч. локално време, към момента не е известно дали има починали под отломките.

" Опитваме се да потушим пожара, като в същото време запазим живота на хипотетичните жертви под руините ", съобщи командирът на пожарната в Марсилия. Силната жега не разрешава изпращането на екипи с кучета за търсене, добави той.

Повече от 100 пожарникари се пробват да потушат пламъците под големи купчини парчета в мудна и деликатна интервенция, целяща да резервира пожарникарите в сигурност и да се опита да не навреди на хората, които са евентуално заклещени изпод, отбелязва АП.

" Пожарникарите преценят минута по минута най-хубавия метод за потушаване на пожара ", съобщи кметът на Марсилия Беноа Паян на брифинг по малкия екран. " Трябва да сме готови, че ще има жертви ", добави той.

Две прилежащи здания са отчасти разрушени, а една е застрашена от сриване, което основава спомагателни усложнения. Жителите са били евакуирани, а шестима от тях са настанени в болница, съобщи Паян, написа Българска телеграфна агенция.

Срутената постройка се намира в остарял квартал в центъра на Марсилия - вторият по величина град във Франция. Шумът от детонацията и последвалото сриване се е разнесъл и в околните квартали. Улиците към постройката бяха блокирани.

Взривът е " евентуалната " причина за сриването на постройката, съобщи кметът на Марсилия, само че акцентира, че следствието ще дефинира какво в последна сметка е предизвикало детонацията.

Очаква се по-късно през днешния ден на мястото на случая да дойде френският министър на вътрешните работи Жералд Дарманен.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР