Жилищна сграда на 200 кв.м. на пет етажа с общо

...
Жилищна сграда на 200 кв.м. на пет етажа с общо
Коментари Харесай

Инвеститор строи без да изсече нито едно дърво

Жилищна постройка на 200 кв.м. на пет етажа с общо 8 жилището желае да строи притежателят на имота в Тракия, който провокира неодобрение измежду жителите край Лаута. Те започнаха подписка против застрояването на имота до парк " Лаута ". След смяната на ПУП-а на имота се планува градежът на 5 -етажен блок. Той ще е върху ресторант „ ДъбЪ” до блок 33.

„ Този терен е от 30 години частна благосъстоятелност. Аз го владея от 2005-а. Държах заведението, по-късно го дадох чартърен. Преди хората там не желаеха заведение и непрекъснато пускаха тъжби. Сега не желаят и да строя. Частната благосъстоятелност е неприкосновена, а аз съблюдавам напълно закона”, сподели вложителят Петър Градев, представен от TrafficNews. Той изясни, че в имота му няма нито едно дърво, като се изключи борчетата, които той е засадил преди години.

„ Няма да отсека нито едно дърво, не знам от кое място са тези изказвания, че ще сека надали не Лаута. Аз имам право на имота от 400 кв.м да строя на 200 кв.м. Какво значи никой не е бил известен? Нали за това се прави уведомлението. ПУП-ът се сменя единствено за моя имот, а не за цялата зона. Не желая нищо друго с изключение на да се съблюдава законът”, сподели Градев. Той изясни, че отстоянието му от жилищните здания е 22 метра, а за пететажна кооперация с един етаж гаражи и четири жилищни, по никакъв метод не може да се приказва за презастрояване.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР