Жилищна сграда без улица. Това е поредният абсурд на българското

...
Жилищна сграда без улица. Това е поредният абсурд на българското
Коментари Харесай

Поредният български абсурд

Жилищна постройка без улица. Това е следващият парадокс на българското строителство. Адресът е жк „ Дружба “ в Русе. Наложило се е самите те да положат фрезован асфалт върху поляната, която заобикаля блока им. В подписка упорстват за естествен достъп до жилищата си, както и за облагородяване на пространството, осеяно с дупки, прахоляк и тиня. „ То публично не се знае какво е – нито е паркинг, нито е улица, просто по този начин е оставено”, разяснява един от живущите в блока – Мариян Габровски.

По документи улицата е налична. Името ѝ е „ Вихрен “. Мястото, обаче е цялостно с гаражи. „ Тук нямаше безусловно никакъв път. В началото никой не знаеше по какъв начин да влезе пред нашия блок. Обикновено се минава през гаражите. Ние имаме гараж, който е на улицата откъм гърба и отваряме, и Гражданска отбрана сме викали по този метод, и " Мобил мед “, съобщи Златка Паунова, представена от Българска национална телевизия.

Години продължава към този момент писането на тъжби от страна на живущите, само че грешката при проектирането на инфраструктурата в региона към момента не е поправена. След като никой не им оказва помощ, в безизходицата си съседите от блока обезпечили за своя сметка фрезован асфалт. Разстлали го сами, с цел да могат най-малко отчасти да заравнят пътя до домовете си.

Това обаче не оказва помощ доста и пътят от улица " Белчинска планина “ до блок 16 в " Дружба 1 “ продължава да е посипан с дупки. Хората, с цел да се приберат в домовете си, би трябвало да преминат през всичката тиня и прахоляк.

Снегорините през зимата не стигат до входовете на блока, колите за спешна помощ също. Хората от блока са внесли поредна подписка в община Русе, с която упорстват пространството пред входовете да се асфалтира и облагороди, а наоколо да се построи и площадка, на която децата им да играят безвредно.

„ Мога да поема ангажимент този регион да бъде предмет на планиране в идната година. Мога да поема ангажимент „ Комунални действия “ със лични сили да създадат непълен ремонт на съществуващите пътни връзки, да създадат по-лесен достъпа от улиците до самите входове”, сподели заместник-кметът по устройство на територията на община Русе. Облагородяването обаче ще се случи чак през 2023 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР