Жилището на бившия управител на украинската централна банка Валерия Гонтарева

...
Жилището на бившия управител на украинската централна банка Валерия Гонтарева
Коментари Харесай

Подпалиха къщата на бившата шефка на украинската централна банка

Жилището на някогашния шеф на украинската централна банка Валерия Гонтарева беше подпалено и изгоря изцяло, съобщи Асошиейтед прес. Полицията съобщи, че води следствие по съмнение за палеж на къщата на Гонтарева край Киев.

Гонтарева e казвала, че е получавала закани от украинския олигарх Игор Коломойски, изгубил своята "Приват банк " при национализация, осъществена под нейно управление през 2016 година

В момента Гонтарева е старши помощник в Института за световни въпроси в Лондон. В края на август тя беше блъсната от кола, а при започване на този месец автомобил, регистриран на името на снаха ѝ, беше запален в Киев.

Коломойски, заречен по-рано да изпрати аероплан до Лондон, с цел да докара Гонтарева в родината, отхвърля да е забъркан в тези случаи. Той настоя, че мненията, които е направил в изявление - да ѝ "помогне " да се върне в Украйна, не са били опасност.

Говорителка на украинския президент Володимир Зеленски съобщи в Туитър, че той "очаква съответните служби да проверяват тази провокация допустимо най-бързо ".

Преди да бъде определен за президент през април тази година, някогашният комедиант Зеленски е бил в бизнес връзки с медийния холдинг на Коломойски.

След подпалването на къщата на Гонтарева украинската централна банка сподели, че реформаторите в страната са съзнателно сплашвани, с цел да се сковават дейностите им, показва Ройтерс.

"Това към този момент не е поредност от произшествия, а ТЕРОР. Целта му е да сплаши реформаторите, минали и сегашни, с цел да сковава нашите действия, да ни накара да мълчим. Ние няма да мълчим ", се споделя в документално изказване на централната банка.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР