Жилището на бившия полковник на руското Главно разузнавателно управление (ГРУ)

...
Жилището на бившия полковник на руското Главно разузнавателно управление (ГРУ)
Коментари Харесай

Британските власти придобиват жилището на Скрипал, за да не бъде превърнато в хотел

Жилището на някогашния полковник на съветското Главно разследващо ръководство (ГРУ) Сергей Скрипал в британския град Солсбъри ще бъде добито от съвета на графство Уилтшър, с цел да не бъде превърнато в хотел вид " нощувка със закуска " (B&B), съобщи ТАСС, базирайки се на вестник " Сън ".

Британското издание цитира изказване на корпоративния шеф на съвета за стопански напредък, вложения и жилищна политика Алистър Канингъм.

Поехме уговорката жилището да не се употребява за хотел вид " нощувка със закуска ", като се търгува с историята му, и сме подготвени да го придобием, споделя той пред изданието и добави, че управляващите на графството към момента водят договаряния по въпроса с представители на английското държавно управление.

Канингъм означи също, че съседите на Скрипал са изразили безпокойствие за ориста на жилището на някогашния полковник. По думите на Канингъм, в случай че въпреки всичко жилището попадне в частни ръце, " съветът ще подсигурява, че тази недвижима благосъстоятелност няма да се употребява като жилище. ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Сергей Скрипал, някогашен полковник от съветското разузнаване, наказан за шпионаж в интерес на Англия и по-късно сменен за други двойни сътрудници, беше открит на 4 март 2018 година в безсъзнание дружно с щерка си Юлия на скамейка в южния британски град Солсбъри. Двамата оцеляха.

Британските управляващи упрекнаха ГРУ, че се е пробвало да го токсини с мощен нервнопаралитичен сътрудник " Новичок ".

Москва отхвърля всякаква отговорност по случая.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР