Жилищата в Бургас са поскъпнали с 5% през първото шестмесечие

...
Жилищата в Бургас са поскъпнали с 5% през първото шестмесечие
Коментари Харесай

Апартаментите в Бургас поскъпнаха с 5%

Жилищата в Бургас са поскъпнали с 5% през първото шестмесечие по отношение на същия интервал на предходната година. Това регистрираха брокери на недвижими парцели по време на бизнес закуската на Imoti.net в града, която се организира на 18 септември.

„ Тази година в централната част на града, регионите „ Зорница “ и „ Изгрев “, цените на парцелите са с 5% по-високи, до момента в който в „ Меден рудник “ са нарастнали с 12% по отношение на предходната година. Този скок се дължи на положителната инфраструктура в региона. “, обясниха експертите.

В интервала от април до юни продажбите на жилища в морския град са нарастнали с 11%. Купувачите са главно българи, а най-търсени са двустайните и тристайните жилища.

Брокерите означават, че от ден на ден хора от Ямбол и Сливен вземат решение да закупят нов дом в Бургас. Нараства и броят на фамилиите, които търсят парцел в района, който да употребява през летните си отпуски. В Несебър подписаните покупко-продажби за ваканционни жилища са скочили с 11% на годишна база.

Експертите са безапелационни, че през последните 5 години имотният пазар в Бургас и района е постоянен, а броят на подписаните покупко-продажби през първото полугодие на тази година е еднакъв с този от 2017 година В същото време от община Бургас регистрират 99% растеж на издадените разрешителни за градеж на жилищни здания. „ Има огромен инвеститорски интерес за създаване на жилищни здания към Бургас. В Крайморие, да вземем за пример, се строят доста еднофамилни жилища “, разяснява основният проектант на Бургас Веселина Илиева.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР