Жестовете с краката се използват, предимно когато един човек се

...
Жестовете с краката се използват, предимно когато един човек се
Коментари Харесай

Как да тълкуваме най-известните жестове с крака

Жестовете с краката се употребяват, най-вече когато един човек се пробва да построи преграда сред себе си и своя събеседник, споделя австралиецът Алън Пийз в книгата си Езикът на тялото.

Най-популярният жест с крайници е, когато те са кръстосани. В множеството случаи десният крайник трансферира левия. По формулировка това е знак за неприязън, негативна настройка, раздразнителност, сдържаност и нерешителност.

Често обаче тази поза се заема от хора, които са принудени дълго време да седят на стол и им става неловко. Тогава не би трябвало да тълкуваме жеста съгласно теорията на Езика на тялото, защото хората са принудени от събитията да кръстосат краката си, а не техните страсти.

Когато прехвърляме единия си крайник върху другия, получавайки се по този метод цифрата 4, даваме несловесен знак на нашите събеседници, че сме подготвени за спор. Подобна поза с краката се заема единствено от хора, които имат конкурентна настройка и са подготвени и защитят мнението си.

Ако един човек е заел с крайници позата на цифрата 4 и с ръце придържа краката си, би трябвало да сте сигурни, че той всеки един миг ще избухне. Често реакциите на сходен човек са прибързани или е подготвен да спори от дебелоглав.

 Жестове с карака

В същата поза, в случай че ръцете са зад тила, този човек демонстрира самонадеяност и могъщ темперамент. Често тази поза е употребява от юристи, шефове на банки или огромни компании.

Универсална поза, показваща готовността на един човек да слуша, е когато краката му не са кръстосани, а ръцете допират едното бедро или коляно. Когато обаче човек се е хванал за стола, би трябвало да знаете, че диалогът не му е забавен и желае да си тръгне.

Жестът с кръстосване на краката в изправено състояние, когато единият трансферира другия, подпирайки се на пръсти, се прави от човек, който едвам познава събеседника си. В множеството случаи, когато събеседниците се опознаят, човек отключва позата си.

Когато един човек кръстосва глезените си, то той се пробва да потисне своя страст – нервно напрежение, негативна настройка или боязън, която не желае събеседникът му да усети.

Ако човек трансферира стъпалото си зад коляното на другия крайник, той заема отбранителна позиция. Тази поза е присъща за стеснителните и срамежливи хора.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР