Жестокото убийство на Виктория Маринова в Русе изкара на показ

...
Жестокото убийство на Виктория Маринова в Русе изкара на показ
Коментари Харесай

За или против връщането на смъртното наказание

Жестокото ликвидиране на Виктория Маринова в Русе изкара на показ "заровената " тематика "за " или "против " връщането на смъртното наказване.

Политици даже заговориха за отпадането на Института за кратко правосъдно разследване.

Според журналиста Патриция Кирилова тематиката стана много настояща освен у нас, а и в цяла Европа.

"Дори министър Красимир Каракачанов се разгласи за някакъв тип кастрация при по-тежки санкции. Проблемът е, че в българските затвори изискванията са прекомерно леки, пандизчиите даже си развиват бизнес. Даже някои пандизчии, откакто излязат, желаят отново да влизат. Говорят си с телефони и изкарват пари ", съобщи Кирилова в утринния блок на Bulgaria ON AIR.

"Има неща, които не се афишират по новините, с цел да няма напрежение. Всеки има право да си каже мнението за смъртното наказване, само че не е задоволително това, което се случва с хора, които правят зверства. Влизат в пандиза и по-късно време излизат без проблем ", разясни тя.

По думите на режисьора Максим Генчев е необходим доста сериозен спор по въпроса за връщането на смъртното наказване. "Ние сме член на Европейски Съюз и не може да се одобряват сходни безчовечен закони. Това е популизъм. Голяма част от обществото е оскърбено сега и е обзето от яд. Не може да се убива наред ", сподели още Генчев пред Bulgaria ON AIR.

Режисьорът добави още, че когато един човек е потвърдено отговорен, той би трябвало да бъде "жигосан " от обществото.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР