Жестоки ограничения за паркиране се въвеждат в Пловдив в карето

...
Жестоки ограничения за паркиране се въвеждат в Пловдив в карето
Коментари Харесай

Забраняват паркирането в центъра за Пловдив 2019

Жестоки ограничавания за паркиране се вкарват в Пловдив в карето сред бул. " Шести септември ", " Източен ", " Христо Ботев " и " Руски " на 12 януари поради откриването на Европейска столица на културата. В синя зона ще може да се стопира, само че отвън нея - не, предизвести през вчерашния ден зам.-кметът по превоз Златин Велев. През целия ден петте паяка ще подвигат колите, нарушили възбраната. В карето ще се обособят коридори за профилирани коли на пожарната, Спешна помощ и полицията, които наложително ще участват на събитието.

" Не предлагам на никого да търси място за паркиране в карето, тъй като ще има затворени улици. Има риск да не може да се изкара автомобил, преди да завърши събитието ", акцентира зам.-кметът.

За гостите на Културна столица се отреждат три буферни зони. Едната е пред панаира на бул. " Цар Борис III Обединител " и около реката на бул. " Марица - север ". И двата паркинга ще се употребяват гратис. Който желае, може да си закара колата на многоетажния паркинг на " Международен панаир - Пловдив " АД, за който ще се заплаща. За гостите, които идват от юг, ще работи също гратис паркингът на Колодрума. Ако местата не стигат, чиновници ще насочват гостите на други булеварди - по " Найчо Цанов ", Асеновградско шосе и " Менделеев ".

Третото място е към стадион " Пловдив ", където се събират 200 автомобила, и на пазара. От там гостите и пловдивчани ще се придвижват с градския превоз до центъра. По-често ще минават автобусите по седем маршрута с номера 1, 4, 6, 9, 10, 12 и 21. Те обгръщат всички съществени елементи на града, а също така са съобразени и с буферните паркинги, увери Велев. Градският превоз продължава да заобикаля Тунела по обходни направления. За центъра се слиза на Сточна гара или пл. " Съединение ", откъдето се върви пешком.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР