Жестока трагедия почерни леката атлетика в Етиопия. Двама бегачи на

...
Жестока трагедия почерни леката атлетика в Етиопия. Двама бегачи на
Коментари Харесай

Трагедия в Етиопия, двама бегачи умряха по време на легендарно състезание


Жестока покруса почерни леката атлетика в Етиопия. Двама бегачи на дълги дистанции са умряли по време на именитото 10-километрово съревнование Great Ethiopian Run road race, оповестяват уредниците на конкуренцията, само че без да прецизират имената на жертвите и аргументите за техните кончини.

Медицински специалисти обаче считат, че двамата са получили сърдечни проблеми по време на самото съревнование.

" Двама бегачи припаднаха и бяха откарани неотложно в болница, само че не оцеляха. Ще съобщим повече елементи в околните дни ", написаха уредниците на надпреварата в обществените мрежи.

Очевидец на един от двата случая прецизира, че той се е получил след края на надпреварата и самият бегач е бил отведен мигновено с кола за спешна помощ.

Близо 45 хиляди души стартираха в неделното тичане на 10 километра, а измежду тях бяха олимпийската шампионка на 5000 метра Вивиан Черуийот от Кения и някогашната номер 1 в света в полумаратона Лорна Киплагат от Холандия.

Шампион при мъжете стана Селемон Барега, който през юли победи с купата на 3000 метра на световнтото състезание за юноши до 18 години в Найроби, а месец по-късно зае пето място на 5000 метра на международното състезание за мъже и дами в Лондон. При дамите трофея подвигна Дейнеба Имер.

Иначе самото съревнование се организира от 2001 година и негов създател е именитият бегач Хайле Гебресаласие.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР