Жестока катастрофа край ловешкото село Микре - 9 загинали и

...
Жестока катастрофа край ловешкото село Микре - 9 загинали и
Коментари Харесай

Все още не са ясни причините, довели до тежката катастрофа край село Микре

Жестока злополука край ловешкото село Микре - 9 починали и 20 ранени след преден конфликт сред товарен автомобил и рейс. В буса са пътували група незрящи. Все още не са ясни аргументите довели до тежката злополука. Челният конфликт е сред камион движещ се от София за Варна и рейс с 26 незрящи, които са се прибирали от рехабилитация в Дряново към Перник. Пътят към този момент е отворен.

Валентин Вълков, зам. областен прокурор: Каква е съответната причина не мога да кажа, всичко е допустимо факт е, че по първичните пояснения дадени от водача на товарния автомобил, рейсът ненадейно се е появил в платното против него, насрещното платно.
Катастрофата е станала към един часа по обяд, пътят е бил влажен, поради слаб дъжд, а придвижването натоварено.

- потърпевш: Ние сме незрящи и не мога да ви кажа тъкмо какво стана, съжаляваме, удар.

След конфликта на място са починали шестима души, измежду които водачът на буса. На път за болничното заведение е умрял още един човек, а други двама в самото лечебно заведение. Няма потърпевши деца.

Снежина Митова, зам. шеф на болничното заведение в Ловеч: Всички пациенти са настанени и по степен на тяжест в съответните отделения, за всички няма заплаха за живота. Кирил Ананиев, министър на опазването на здравето: Просто се чудя тези хора, в това положение на болничното заведение по какъв начин съумяха в толкоз малко време да се съберат и дадат всичко от себе си. Тежките случаи ще отидат в София, с тежките фрактури. Шофьорът на тежкотоварния автомобил и неговия сателит също са потърпевши, само че по-леко. Те са разпитани от следствените органи. Незабавна инспекция по случая е разпоредил и министъра на превоза Ивайло Московски. Ще бъде тествана компанията транспортьор, която има постоянен лиценз за активност.
Всички потърпевши са от региона на Перник и покрайнините, поради злополуката кметът на Перник е отменил всички тържества до вторник, ще бъде разгласен и ден на печал.
 Жена с заплаха за живота транспортират към ВМА след злополуката край с.Микре Жена с заплаха за живота транспортират към ВМА след злополуката край с.Микре
Три коли за спешна помощ са пристигнали във ВМА, а общо 15 лекари са в подготвеност да окажат помощ на потърпевшите. Към ВМА се очакваше да бъде призната може би най-те...
 © БТА
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР