Жесток скандал се разрази днес по време на заседанието на

...
Жесток скандал се разрази днес по време на заседанието на
Коментари Харесай

ДБ и Бонев не могат да си измият ръцете след избора на Росина Станиславова

Жесток скандал се развихри през днешния ден по време на съвещанието на Столичния общински съвет. Кметицата на Демократична България Росина Станиславова бе съществена тематика, откакто стана ясно, че след решение на съда тя би трябвало да освободи поста. Председателят на СОС Георги Георгиев се обърна към представителите на „ Демократична България “ и Борис Бонев, които застанаха зад скандалната кметица и ги прикани да си понесат отговорността. Георгиев беше безапелационен, че няма да поддържат незаконосъобразните предоложения на Демократична България за избор на областен кмет.

„ Днес е едно от най-важните и най-тежките съвещания на Столичния общински съвет през този мандат. Днес ние с вас сме солидарно виновни за ориста на един столичен регион и за правото на положително ръководство на 100 000 хиляди жители на регион Красно село. Днес би трябвало да се издигнем над партийния интерес, с цел да забележим интереса на града и неговите жители “, съобщи Георгиев по време на съвещанието.

Той напомни, че преди 10 дни от групата на ГЕРБ-СДС обявиха изрично, че отговорност за неприятното ръководство на регион Красно село носи Демократична България и по-скоро партията в обединението – „ Да, България “, тъй като те подсигуряваха пред 100 000 жители на региона, че Росина Станиславова ще е добър кмет.

„ Тази гаранция не може да бъде анулирана като преведете 10 000 лв. по сметките на SOS – детски селища. Средствата, които тя си е изплатила по програмата за обществения патронаж. Отговорността на партиите не завършва по този метод. Росина Станиславова е ваш кмет, вие сте спечелили този регион и вие сте виновни за това, което се случи и това, което не се случи в него. Измиване на ръцете като Пилат Понтийски няма по какъв начин да стане. Няма да прибавям и по какъв начин сътрудника Борис Бонев разпалено обясняваше какъв брой добър кмет би бил госпожа Станиславова. Видяхме вашите претенденти “, напомни още Георгиев.

Той добави, че 600 000 лв. са върнати в бюджета на Столичната община, вместо да бъдат вложени в поправки на тротоари в регион Красно село.

„ Злоупотреби и погашение на средства в спор на ползи по стратегии, свързани с помощ към най-уязвимите по време на най-тежката коронавирус рецесия. Няма да приказваме за комичните за нас, само че в действителност трагични за жителите на региона, в които през май месец жители се оплакваха, че не се косят зелени площи и хората се оплакваха от кърлежи, въпреки да има пари в региона. Вие и вашият кмет от Демократична България продължихте да управлявате този регион, като е преустановен контракт по обществена стратегия, тъй като бяха сменени локалните артикули с вегански ястия. Това са тежки грехове към 100 000 жители, които представителите на Демократична България носят “, сподели още ръководителят на СОС.

Георгиев акцентира, че предлагането на Демократична България в този момент съветници да станат краткотрайно изпълняващи длъжността областен кмет е незаконосъобразно. Това изключение се ползва единствено в общините, а не в районните администрации. Затова както Росина Станиславова, която е избор на Демократична България, по този начин и нейните заместници са избор на партията. „ Ние няма да подкрепим незаконосъобразен избор “, сподели Георгиев.

Думите му разбудиха пристрастеностите на Демократична България, като общинският консултант и артист Веселин Калановски се развика на сътрудника си от ГЕРБ-СДС Борис Петров.

Междувременно Росина Станиславова и заместничката й бяха видяни пред постройката на Столична община.



Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР