Жесток скандал избухна на заседание на комисията за ревизия на

...
Жесток скандал избухна на заседание на комисията за ревизия на
Коментари Харесай

Бизнесмен обвини ГЕРБ в рекет пред Комисията по ревизия на управлението в НС

Жесток скандал избухна на съвещание на комисията за проверка на ръководството на ГЕРБ сред депутата Маноил Манев и водача на " Изправи се! Мутри вън! " Мая Манолова. Спорът пристигна, откакто предприемач описа, че знае за пачките и златните кюлчета от фотосите с така наречен " чекмедже на Борисов ".

Манев влезе след началото на съвещанието, като упрекна Манолова, че още веднъж не е известен, че комисията ще се събира и ще бъдат изслушвани податели на сигнали за корупция, а той схванал от стрийма във Фейсбук. А след него на съвещанието се появиха още лица от ГЕРБ, които даже не са част от комисията.

В сряда вечер депутатите преглеждат получени писма с информация за корупция по високите етажи на властта от последните години.

Първи стартира да споделя предприемач от зърнопроизводството, който твърди, че различен предприемач го употребявал за съмнителни схеми с покровителството от хора с високи постове в държавното управление. Замеси имена на министри и даже на премиера .

" Нали знаеш, че ГЕРБ те е назначил на работа и могат да те изгонят? Ако даваш 10 хиляди лв. на поливка... ", му споделили, откакто му спрели водата за поливане на земеделските му земи, твърди той.

" Знам, че един от доближените на ръководещите е Иван Ангелов от известна компания в Стара Загора ", показва още предприемачът, който продавал зърно на Ангелов.

Той споделя още, че е се е срещал с министър-председателя в ловна хижа и че знае за кюлчетата и пачките евро от фотосите, които изтекоха през лятото на м.г. Заговори и за имена на предприемачи, които са носили от скъпия метал. Цитира и реплики сред тях. Спомена и за дамата, която е направила фотосите на спалнята в резиденция " Бояна " . По думите му става въпрос за известна плеймейтка, която персонално му споделила, че е била наета против 5000 лева

" Аз съм мъжага и това момиче ми описа, че 5000 лева ѝ дали да обслужи премиера, а тя снимала кюлчетата ", споделя предприемачът.

" Последното известие, което имаме, е, че на следващия ден ще се организира комисия. Има устав в тази комисия и тематиките на дневния ред би трябвало да се съблюдават. Вие, сътрудници, можете ли да допуснете това, което се случва? Нямам думи - какви номера ", отсече Манев, нахлувайки на събранието, и добави: " Ако всичко това, което приказва предприемачът, е правилно, за какво не е подал сигнал в прокуратурата? Вие си вършиме каквото желаете в това Народно заседание. "

Той продължи, обръщайки се към останалите народни представители в залата: " Имате ли визия какъв брой ниско копаете сега? Колко безпределно надълбоко сте се заровили сега в калта и мизерията? И това единствено с цел да обслужите госпожа Мая Манолова ".

Маноил Манев назова предприемача лъжесвидетел и разгласи съвещанието на комисията за цирк.

Появиха се и още депутати от ГЕРБ, в това число и Петя Аврамова, за която предприемачът твърди, че го е заплашвала. Тя разгласи, че ще търси правата си по правосъден ред. Малко по-късно Аврамова изиска да бъде повторено всичко, което е казано в нейно неявяване. Бизнесменът го направи и даде обещание да показа разпечатка на телефонните си диалози.

Маноил Манов разгласи, че документите били налични единствено на двама души в комисията, които щели да си ги занесат вкъщи и да ги употребяват както желаят. Той означи, че няма съд, който ще одобри такива документи, показани от " вътрешен джоб, персонален ". Попита и какво ще стане с този сигнал след 11 май, когато Народното събрание се разпуска.

Депутатите от комисията за проверка упрекнаха Манев, че саботира работата им и не дава опция на предприемача да бъде изслушан. Скандалът продължи повече от 30 минути.



Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР