Жесток побой понесе призовкар по време на изпълнение на служебните

...
Жесток побой понесе призовкар по време на изпълнение на служебните
Коментари Харесай

Смляха от бой призовкар в София

Жесток побой понесе призовкар по време на осъществяване на служебните му отговорности в София.

Преди две седмици Борислав Цоков отива да връчи правосъдно известие на дебитор в Ботунец. Той живее в блок, обитаем с роми и до момента в който призовкарят го чака пред постройката, се струпват хора. След малко се появява длъжникът и го атакува. „ Той замахна и ме удари мощно в лицето, от тълпата двама или трима излязоха, аз паднах на земята и започнаха един побой като бяха ритници в главата, юмруци в лицето също. Не съм отговарял на ударите, тъй като можеше и да не си потегли оттам”, описа пред камерата на БТВ Борислав.

Въпреки че съумява да си тръгне, следствията от побоя се оказват тежки: „ Комоцио, строшен зъб, охлузвания, кръвонасядания по лицето, които към този момент поотминаха. Имах синини и досега имам главоболие и замаяност”.

Според началника на работа „ Връчване на призовки и правосъдни книжа” – Мария Пенева, сходни случки са ежедневие за призовкарите: „ Два-три дни преди неговия случай пристигна при мен колежка, която отново носеше известие до дебитор и е била ритана в бъбреците”.

От районния съд в София упорстват за промени в Наказателния кодекс, които да пазят повече призовкарите, като да вземем за пример наказване от 1 до 5 години за лека телесна щета.

За ликвидиране на призовкар да се плануват най-тежки санкции – пожизнен затвор без подмяна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР