Жесток финал украси четвъртия етап на Тур дьо Франс, който

...
Жесток финал украси четвъртия етап на Тур дьо Франс, който
Коментари Харесай

Касапница на Тура, Саган свали с лакът Кавендиш

Жесток край украси четвъртия стадий на Тур дьо Франс, който мнозина описваха като туристически поради лесното трасе. Преди финала по улиците на Вител настъпи същинска кланица.

Около 1,5 км. преди края настана първото всеобщо рухване, което повлече и водача Герант Томас. Няколко души не съумяха да станат. Асът на " Team Sky " обаче се надигна и приключи, по този начин резервира жълтата фланелка.

В последните моменти обаче настана огромната драма. Словакът Петер Саган от Bora-Hansgrohe, който завоюва стадия през вчерашния ден, се втурна в офанзива към нова победа. Вдясно от него опита да се промъкне асът Марк Кавендиш от Team Dimension Data.

Словакът му тегли едно рамо и британецът се размаза в огражденията. Лекари се притичаха да му оказват помощ, Марк не можеше са продължи самичък. Все отново след 5 минути пресече линията.



Постъпката на Саган раздели Тура. Половината видяха нечестна игра на международния първенец. И желаеха санкции. Други обаче го опазиха, защото Кавендиш потегли да нападна през 50 сантиметра разстояние сред Саган и оградите. Никакъв късмет!

Думата ще е на съдиите. Самият Саган отиде да се извини на Кавендиш. Той се закле, че не е видял офанзивата на противника и не го е праснал преднамерено с лакът.

Иначе Саган приключи втори, а първи стана Арно Демар (FDJ) - на фотографията горе. Французинът взе дебютна етапна победа на Тура, тъкмо когато той навлезе в родината му. Представител на " петлите " не беше печелил спринт на Обиколката от 11 години! Третото място е за Александър Кристоф от Katusha-Alpecin.

Леко разбъркване в челото на генералното класиране. Лидер остана Герант Томас, само че на 7 секунди към този момент е Петер Сеган, стига да не получи наказване. Трети е Крис Фрум (Team Sky) на 12 секунди, а със същото време към този момент е австралиецът Майкъл Матюс от Team Sunweb.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР