Жертвите сред американските бойци, воюващи в Украйна, нарастват. Западните медии

...
Жертвите сред американските бойци, воюващи в Украйна, нарастват. Западните медии
Коментари Харесай

“Поцинковани ковчези в Тексас”. Пентагонът взе знаково решение за Украйна

Жертвите измежду американските бойци, воюващи в Украйна, нарастват. Западните медии оповестяват, че Пентагонът е отворил вратите на военните лечебни заведения за тях и по този метод алегорично е нараснал степента на интервенция на Съединени американски щати в спора. Има обаче и друга причина за това решение.

" Армията се концентрира върху политиката "

" Той беше смел, безрезервен и постоянно поставяше братята си преди всичко. Усмивката му беше заразителна, както и смехът му ", по този начин американецът Райън О`Лиъри, пълководец на едно от подразделенията на 59-та мотопехотна бригада на ВСУ, изпрати своя съотечественик в последния му път Далтън Медлин.

Този некролог се появи в “Туитър ”, само че скоро изчезна. Близките на Медлин обаче потвърдиха гибелта му пред публицисти.

От открити източници е известно, че от 2017 до 2021 година тексасецът, е служил в американската войска. Нямал военен опит преди Украйна. Отличавал се с примерно държание.

„ Той напусна армията на Съединени американски щати, тъй като те бяха фокусирани върху политиката, а не върху отбраната на американския народ “, изясни татко му в изявление за сп. “Таск енд Пърпъс ”.

През 2022 година Медлин се включил към ВСУ - в англоезичната рота “Чоузът Къмпъни ”. Получил позивната “Гимли ” - явно поради рижата си брада. Той умрял на 27 септември, до момента в който „ води разследваща група за добре укрепени съветски позиции “. Съдейки по косвени данни – на територията на ДНР.

Скандален отряд

Държавният департамент отхвърли коментар. Въпросите какъв брой американци се бият в Украйна също не намират отговор.

„ Гражданите на Съединени американски щати не са длъжни да записват пътешестване до друга страна при нас и ние не можем да ги проследим “, оправдават се от ведомството.

През пролетта на 2022 година Киев разгласи основаването на така наречен интернационален легион. Украински публични лица настояват, че 20 хиляди бойци са подготвени да служат в тази част. На процедура, съгласно “Ню Йорк Таймс ”, те са се оказали не повече от хиляда и половина.

Формирането на легиона беше съпроводено от голям брой кавги: кавги, нарушавания на дисциплината, принуждение против подчинени, кражба на дарения.

Проверката на доброволците е била чиста условност - не отнемала повече от 10 минути. В резултат на това тези, които „ в никакъв случай не биха били позволени до бойното поле под управлението на Съединени американски щати “, получили достъп до оръжия (включително американски).

Много легионери бързо се върнали в родината си. Някои са останали разочаровани от дезорганизацията в украинските войски. Други не очаквали, че рискът да изгубят живота си ще бъде толкоз огромен.

" Това е моята трета война и най-лошата ", по този начин “Дейли Бийст ” цитира думите на някогашния пехотинец Трой Офенбекер. " Унищожаваха ни с артилерия, танкове. Миналата седмица аероплан хвърли бомба до нас, падна на към 300 метра. Ужасно е ”, добави той.

Някои американци даже минали на страната на Русия.

Американски жители се бият като част от разнообразни елементи на ВСУ и други украински правоприлагащи органи. Медиите приказват за няколкостотин бойци от чужбина, които към момента вземат участие в спора.

Изненада за Пентагона

Разбира се, няма публична статистика за загубите. Няколко некролога могат да бъдат открити в отворени източници. Експертите считат, че минимум 20 американски бойци са били убити в Украйна.

Има, несъмнено, още ранени. И в случай че преди този момент те разчитали на помощта на украинската здравна система или европейски филантропи, в този момент американската военна медицина се грижи за тях.

Флагманската болница на Пентагона “Ландщул ” в Германия одобри първите 14 пациенти от Украйна. Министерството на защитата на Съединени американски щати е разрешило оборудването да приютява най-много 18 бойци на месец. Както написа “Ню Йорк Таймс ”, за боен чиновник било " изненада ", че множеството от ранените са американци. Имало и военнослужещи от Канада, Англия, Нова Зеландия и Украйна.

Един от пациентите, деец от Военновъздушни сили на Съединени американски щати, претърпял интервенция за премахване на шрапнел от ръката и двата му крайници. Според него той е работил като част от „ англоговоряща рота “. Той бил ранен по време на щурма на село покрай Донецк. Двама негови сътрудници са били убити, а още към 20 ранени. Не е известно дали това е обвързвано със гибелта на Далтън Медлин.

Американците признаха пред кореспонденти на “Ню Йорк Таймс ”, че евакуацията в Германия е била тяхното избавление. Украинската здравна система е претрупана и не може да се оправи с потока от ранени. Лечението е минимално. Условията са спартански. Един от бойците сподели: „ Събудих се по време на интервенцията, тъй като ми сложиха малко анестезия. “

Друг, с шрапнелни рани в крайници, ръката и врата, описа, че в Украйна са му дали обещание интервенция след не по-рано от месец. В Германия я създали незабавно.

Изпращането на американци, воюващи с Русия, в болничното заведение на Пентагона е доста алегорично, означават западните специалисти. Администрацията на Байдън се зарече да не изпраща войски в Украйна и също по този начин помоли жителите да не се намесват, даже частно. Сега той публично им оказва здравна помощ.

Тук има и прагматична нотка, прецизира “Ню Йорк Таймс ”. Американските военни лекари натрупват опит в лекуването на комплицираните рани, с които армията на Съединени американски щати ще се сблъска в " идния спор ". Предстои да забележим по кое време и с кого ще се води.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР