Жертвите, открити в камиона в Есекс са китайски граждани -

...
Жертвите, открити в камиона в Есекс са китайски граждани -
Коментари Харесай

8 жени и 31 мъже от Китай са жертвите, открити в камион във Великобритания

Жертвите, открити в камиона в Есекс са китайски жители - 8 дами и 31 мъже, заяви английската полиция. Белгийската прокуратура също стартира следствие на случая, защото хладилното ремарке е изпратено за Острова от пристанището Зеебрюге в Белгия. В София външният министър Екатерина Захариева назова трафикантите " търговци на гибел ".

Идентифицирането на жертвите ще бъде нескончаем развой, а правосъдните медици занапред ще обясняват повода за гибелта им. Разследващите работят, водени от желанието да запазят достолепието на починалите. Китайският дипломат във Англия разгласи, че с огромна тъга са разбрали новината за своите сънародници и са в непрекъснат контакт с английските управляващи, а представител на посолството е на мястото на следствието.

Британците също са потресени.
Джеймс Холдън, ръководител на общинския съвет в Търок: Вчерашният случай е пагубен. Това е ужасяващо закононарушение. То слага на тестване разбирането ни за човещина. Молим се от все сърце за всички, забъркани в тази обстановка.
Ирландската социална телевизия РТЕ разгласи, че компанията Глобал Трейлър Ренталс е притежател на хладилния резервоар и го е дала чартърен на 15 октомври на цена от 275 евро на седмица.

Британската полиция е получила позволение да задържи за още 24 часа водача - 25-годишния Мо Робинсън от Северна Ирландия. Разпитите му не престават. Полицията е претърсила три парцела в Северна Ирландия. Властите се пробват да засекат вероятно забъркани в закононарушението проведени групи. Селото, където живеел упрекнатият в ликвидиране на 39 души, е в окръг Арма. Местните хора са потресени и се надяват Мо Робинсън да се окаже инцидентно попаднал измежду причинителите и разчитат на полицията да залови всички забъркани.

Пред вътрешното министерство в Лондон е планувано бдение с апел за незабавни дейности за гарантиране на безвредни направления за хората, които бягат от война и беднотия.

Трафикът на хора е извънредно печеливш бизнес. Смята се, че трафикантите желаят по към 6000 евро на мигрант, с цел да му подсигуряват, че ще го заведат от континента до Англия. Опитите за прекосяване на Ламанша стават все по - дръзки и рискови за хората, в това число с дребни лодки и навътре в камиони.
 © БГНЕС
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР