Жертвите от срутването на хотел в Източен Китай, пригоден за

...
Жертвите от срутването на хотел в Източен Китай, пригоден за
Коментари Харесай

10 души са вече загиналите при срутването на хотел в Китай

Жертвите от сриването на хотел в Източен Китай, приспособен за карантинен център, са към този момент минимум 10. Това заяви през днешния ден китайското министерство на изключителните обстановки, представено от Франс прес и Българска телеграфна агенция.
От общо 71 души, които са били в постройката при сриването й, 48 са били извадени от руините, 10 от тях - мъртви, а 23-ма души не престават да се търсят, посочи министерството.
Хотелът в град Цюанчжоу в провинция Фуцзян рухна нощес към 19.30 ч. локално време по неустановени към този момент аргументи.
Според министерството на изключителните обстановки, 9 души може сами да са съумели да изоставен мястото. Според локалните управляващи в Цюанчжоу, на мястото на случая са изпратени над 700 спасители.
Хотел „ Синцзя ", който има 80 стаи, неотдавна беше преустроен в карантинно здравно заведение за хора, които са контактували със инфектирани с новия ковид.
На видео, публикувано от министерството, се виждат избавителни екипи, които поставят хирургически маски на деца наоколо до руините. На други фрагменти се виждат купчина парчета и металната структура на постройката, която наподобява единствена е устояла на сриването.
Ремонт на първия етаж на хотела е почнал преди Лунната нова година, настъпила на 25 януари.
Работниците, които през вчерашния ден са продължавали да работят, малко преди сриването съобщили на притежателя, че една от носещите колони е повредена, оповестиха от министерството на изключителните обстановки.
Агенция Синхуа съобщи, че притежателят на постройката ще бъде разпитан от полицията.
В град Цюанчжоу има 47 открити случаи на ковид.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР