Жертвите на вчерашното въоръжено нападение срещу политехническия колеж в град

...
Жертвите на вчерашното въоръжено нападение срещу политехническия колеж в град
Коментари Харесай

Крим в тридневен траур, жертвите вече са 20

Жертвите на вчерашното въоръжено нахлуване против политехническия лицей в град Керч на полуостров Крим към този момент са 20, оповестиха локалните управляващи.

Вече са известни имената на всички починали. Единайсет от жертвите са малолетни. Седем от ранените остават в извънредно тежко положение, заяви министърът на опазването на здравето Вероника Скворцова.

Разследващите работиха на мястото на трагичния случай през цялата нощ. Те откриват с кого е общувал обвиненият за закононарушението 18-годишен студент Владислав Росляков, какви обществени мрежи е посещавал, какви книги е чел, бил ли е в спор със състуденти или преподаватели.

Стана известно, че Владислав самичък е изготвил двете взривни устройства. Едното беше задействано в столовата на колежа, а другото беше открито в персоналните движимости на младежа, откакто той се самоуби.

Оръжието на закононарушението е ловна пушка „ Бекас “ съветско произвеждане. Владислав я е купил от локален магазин през септември, незабавно откакто е получил позволение за оръжие, а няколко дни преди нападението си е купил 150 патрона за пушката. Упражнявал се е да борави с нея в локалния клуб по пукотевица.

Владислав беше открит мъртъв в библиотеката на втория етаж. Разследващите настояват, че се е самоубил. Родителите му са живеели разграничени. Баща му е неработоспособен, а майка му работи като санитарка в локалния онкологичен диспансер. Предполага се, че е членувала в неразрешената в Русия през август предходната година фракция „ Свидетелите на Йехова “. Състудентите на Владислав го разказват като доста затворен и неразговорлив.

В Крим е разгласен тридневен печал в памет на жертвите. Учебните заведения работят по график, само че под засилена защита.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР