Жертвите на циклона Идай, връхлетял миналата седмица Мозамбик, Зимбабве и

...
Жертвите на циклона Идай, връхлетял миналата седмица Мозамбик, Зимбабве и
Коментари Харесай

Жертвите на циклона Идай в Африка са вече над 600

Жертвите на циклона Идай , връхлетял предходната седмица Мозамбик, Зимбабве и Малави , са към този момент минимум 615, заяви Организация на обединените нации, като се базира на данните на националните държавни управления.

Загиналите в Мозамбик са 417, в Зимбабве - 139, а в Малави - 59, сподели представител на Службата за съгласуване на филантропичните действия на Организация на обединените нации (OCHA) в Женева , представен от ДПА.
 БГНЕС
Очаква се броят на починалите да се усилва, защото от регионите, потърпевши най-тежко от циклона и породените от него наводнения, продължава да постъпва информация.

По-рано през днешния ден министърът на околната среда Селсу Корея, представен от Агенция Франс Прес, сподели, че ранените в Мозамбик са 1528, а изумената от невижданото злополучие зона в страната е с повърхност от 3000 км. По данни на Агенция Франс Прес починалите при пагубните наводнения и свлачища в Мозамбик и Зимбабве са общо минимум 676.-->
 БГНЕС
Операциите по оказване на помощ в засегнатите зони се засилват, откакто Организация на обединените нации увеличи степента на бедственото състояние и предизвести за заплаха от разпространение на заболявания. Сега нивото на бедственото състояние в потърпевшите африкански страни е изравнено с това в Йемен, Судан и Сирия.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР