Жертвите на стрелбата в синагога в американския град Питсбърг вече

...
Жертвите на стрелбата в синагога в американския град Питсбърг вече
Коментари Харесай

След стрелбата в Питсбърг: Жертвите са 11, сред тях няма деца

Жертвите на стрелбата в синагога в американския град Питсбърг към този момент са 11, измежду тях няма деца. Срещу нападателя - 46-годишният Робърт Бауърс, са повдигнати 29 обвинявания. Основната версия на проверяващите е, че става дума за закононарушение от ненавист. Американският президент Доналд Тръмп осъди случилото се и съобщи, че ще посети Питсбърг. Световни водачи също жигосаха стрелбата и изрекоха съболезнования на фамилиите на жертвите.

 © фотоси: Българска телеграфна агенция
Жителите на Питсбърг са в потрес от стрелбата в локална синагога. Ужасът и сълзите стартират да отстъпват място на голямото терзание - зачестилите тежки произшествия, езикът на омразата, поляризирането на обществото. Всичко това кара локалните да одобряват нападението още по-тежко.



В събота заран, по време на работа, в синагогата с поетичнито име " Дървото на живота ", с крясъци " Всички евреи би трябвало да умрат ", нахлува 46-годишният Робърт Бауърс и открива огън. Според предварителната информация е имал пушка и най-малко два револвера. Убива 11 души, ранява още 6, четирима от тях служители на реда. Ранен е и самичък се предава на полицията.
Боб Джоунс, сътрудник на ФБР: " Това е най-ужасяващото място на престъпление, на което съм бил за 22 години работа във ФБР. Вярващите, пристигнали на мирна работа в синагогата, са били брутално убити. Единствено и единствено поради вероизповеданието си. "

 Изясниха самоличността на стрелеца от синагогата в Питсбърг Изясниха самоличността на стрелеца от синагогата в Питсбърг
Извършителят на офанзивата в синагога в американския град Питсбърг, щата Пенсилвания, беше разпознат като Робърт Бауърс, на 46 години, заяви Си Ен Е...

Разследването на претекстовете на Бауърс продължава. Предполага, че става дума за човек с крайни антисемитски възгледи. Профилите му в обществените мрежи са цялостни с сходно наличие. Смята се, че е работил самичък. Бил е спокоен и и съвсем неосезаем, съгласно съседите си.


Крис Хол, комшия на стрелеца: " Най-ужасяващото е какъв брой в действителност естествен изглеждаше той... "
Часове след стрелбата в Питсбърг се организира бдение в памет на жертвите. Хората към момента се опитваха да проумеят случилото се.

Линда Мартин, гражданин на Питсбърг: " Ние би трябвало да спрем това. Лидерите ни би трябвало да го спрат! Трябва кураж, с цел да се направи, а водачите ни не вършат нищо. Вече е прекомерно... Ние сме цивилизовано общество. " Синди Дежнингс, гражданин на Питсбърг: " Мисля, че политиците, които са отпред на страната ни сега, предизвикват насилието. Това би трябвало да спре! "


Според еврейска неправителствена организация, това е най-смъртоносното закононарушение против еврейската общественост в историята на Съединени американски щати. По разпореждане на президента Тръмп знамената на федералните сгради в Съединените щати да бъдат на половина спуснати и ще останат по този начин до 31 октомври в знака на респект към паметта на жертвите.
 Тръмп заяви за огромен брой убити и ранени при офанзивата в Питсбърг Тръмп заяви за огромен брой убити и ранени при офанзивата в Питсбърг
Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп заяви за "много убити " и "много тежко ранени " при офанзивата в синагога в Питсбърг. Засега няма публични данни за броя...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР