Жертвите на стрелбата в жилищна сграда в Чикаго, при която

...
Жертвите на стрелбата в жилищна сграда в Чикаго, при която
Коментари Харесай

Жертвите от екзекуцията на българи в Чикаго вече са 5! Първи СНИМКИ на загиналите

Жертвите на стрелбата в жилищна постройка в Чикаго, при която починаха 3-ма българи, към този момент са пет. Починала е още една жена, тежко ранена при случая.

Тя е от полски генезис. Убитите българи са семейство – брачен партньор, брачна половинка и майката на брачна половинка, оповестява bTV.

Те имат и дете, което към този момент е пълнолетно и не е било в жилището по време на стрелбата.

Нападателят е 67-годишен поляк, строителен служащ, който от 15 години живее в блока. Според информацията по полицията той е познавал жертвите, които са му били съседи. Полицията продължава изясняването на случая.

Едната починала жена - Цветанка има наследник, който се споделя Даниел, който също живее в Чикаго, само че не е бил в жилището. Третата убита българка е Искра Попова, тя е живяла в Чикаго с Ивайло Попов.

"Имаме непрестанен контакт с управляващите в Чикаго. Не е имало спор сред нашите сънародници и причинителят. Те може би не са се и познавали. Това е изцяло допустимо ", разясни Иван Анчев – общоприет консул на България в Чикаго.

Шок: Екзекутираните в Чикаго хора са българи ВИДЕО

"Срещали са се безусловно на стълбите. Извършителят е бил необщителен човек. Едната от жертвите е имала наследник, другата е имала щерка. Аз съм в контакт със сина, който е на 21 години ", уточни още Анчев.

По думите му българите идват по друго време в Америка. Съпругът, който е е американски жител, живее от 15 години тук. Неговата брачна половинка е пристигнала преди няколко месеца.

В същото време в интернет се появи апел за набиране на средства за превозването на телата на починалите българи.

"Cкъпи другари, c огромнa cкръб cподеляме нaшaтa болкa зa голямaтa зaгубa нaшите мaйкa, бaщa, бaбa и дядо. Те бяхa нacилcтвено отнети от нac зa един момент вечертa нa 12-ти Октомври 2019 в Чикaго.

Нищоподозирaщите Цвети, Иво, Иcкрa и Дейвид cе бяхa cъбрaли нa cемейнaтa трaпезa, без дa знaят че товa ще им бъде поcледнaтa вечеря нa този cвят. Те бяхa убити зверcки, зacтреляни, без никaквa милоcт от един субект c пcихични отклонения.

Отпрaвяме вик зa пaричнa помощ, така кaто тaзи четворнa трaгедия е финaнcово непоcилнa зa нaше cемейcтво. Помогнете ни дa ги изпрaтим от този cвят, кaкто подобaвa.

Блaгодaрим зa вaшето cъпричacтие!

Некa почивaт в мир!

От децaтa им: Дaни и Иcи ", гласи апелът.



Съседка на разстреляните в Чикаго българи със вцепеняващ роман за касапницата

До момента са събрани $13,438, като крайната цел е $50,000.

Генералният консул на българите в Чикаго посочи, че обвързване на българската страна е да обезпечи превозването на тленните остатъци на сънародниците ни до родината им. Вече по избор на роднините ще се реши дали те да бъдат кремирани или не.



ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР