Жертвите на сексуални престъпления в Испания са се увеличи с

...
Жертвите на сексуални престъпления в Испания са се увеличи с
Коментари Харесай

Жертвите на сексуални престъпления в Испания са се увеличи с 33%

Жертвите на полови закононарушения в Испания са се усили с 33% през 2021 година спрямо миналата, демонстрира отчет на Министерството на вътрешните работи. Почти половината от тях са малолетни, съобщи БНР.

16 986 са жертвите на полови закононарушения през миналата година. 48.8% от тях са малолетни, а 9 от 10 са дами. И, макар че съгласно отчета 81% от случаите са били позволени със залавянето на причинителите, наклонността към увеличение е разказана като „ обезпокоителен пореден напредък “.

Според полицейските елементи, взели участие в разкриването на закононарушенията, нараства и броят на случаите, при които причинителите са повече от един, което приказва за авансово обмисляне.

Профилът на причинителя е испанец, сред 41 и 64 години, като в множеството случаи не е имало никаква връзка сред него и жертвата, а закононарушението е осъществено на инцидентен принцип.

Заради зачестилите прояви на принуждение против млади дами, органите за сигурност ускориха наличието си към нощните заведения, нощните клубове, плажовете, парковете, както и към входовете на метрото и автобусните спирки.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР