Жертвите на пожара в Атика станаха 76, но страхът от

...
Жертвите на пожара в Атика станаха 76, но страхът от
Коментари Харесай

Последно преброяване на жертвите в Атина, трагедията е неописуема

Жертвите на пожара в Атика станаха 76, само че страхът от повишение на броят им пораства, колкото повече време отминава от часа на бедствието, написа гръцкото електронно издание " Iefimerida.gr. "

Според изданието избавителните екипи са почнали да ревизират всяка от изгорелите къщи в Мати, като не се изключва при претърсването да се открият още изгорели хора, които към този момент попадат в описите на изчезналите.

Най-малко 60 починали в пожарите, които обгърнаха Атика, само че локалните управляващи към този момент се опасяват за над 100 жертви, над 550 са ранени, хиляди са принудени да избягат от пожарите, това е трагичният 24-часов баланс на пожара в Гърция, който макар големите напъните на пожарникарите, не може да бъде овладян, основно заради мощния вятър.

Премиерът Ципрас разгласи тридневен печал, изключително състояние и изиска помощ от Европейския съюз. Кметът на региона Рафина Евангелос Бурнос разгласи, че броят на жертвите ще пораства. По-голямата част от жертвите са точно от неговата област, село Мати, на 40 км североизточно от Атина, населено място, което в действителност към този момент не съществува. " Мати изчезна ", сподели кметът Евангелос Бурнос.

Кореспонтентът на " Труд " от Гърция също разказа в статус във Facebook мащабите на тази невероятна покруса:

" Думата " Трагедия " бледнее пред протичащото се в Атина. Просто е безцветна дума...77 жертви досега, от които 23 са деца. И това единствено от 500 къщи от общо изпепелени 1500, които огнената буря опустоши за 15 минути. Утре броя ще се усилва. Картини на смут.., които травмират вечно. Семейства прегърнали дечицата си, предали се на огъня в прегръдка. Единственото, което ме приземява е човешкия възторг за добрина. От цялата страна се събират и изпращат артикули, облекла, пари на останалите без дом. Добри хора от всяка точка на страната оферират домовете си, с цел да ги подслонят. Там, където ще получат паница с топла храна и най-много добра дума. Останалите живи са хора, с изкоренени души, които още веднъж ще би трябвало да посаждат в телата си. Една неописуема покруса, която изтласква ДОБРОТО и сплотява хората...Един народ, от който има доста да се учим...Не се търси виновност и отговорност, а добра дума, която да избърше сълзите от очите...Нека и ние подадем ръка на българката, чиято душа е обгорена дружно с тялото й... "
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР