Жертвите на стрелбата в Чикаго вече са петима души, от

...
Жертвите на стрелбата в Чикаго вече са петима души, от
Коментари Харесай

Очевидка разказа за последните минути живот на разстреляните българи в Чикаго

Жертвите на стрелбата в Чикаго към този момент са петима души, от които трима българи. За нападателя се допуска, че е техен комшия, а претекст за осъщественото закононарушение са финансови усложнения.

Засега се знае, че убитите в Чикаго българи са майка, наследник и снаха. Най-дълго там е пребивала майката - близо 30 години.

Последни вести за разстрела на българи в Чикаго ВИДЕО

Според информацията на сънародничката ни в Чикаго Елена Цанева, по-възрастната убита жена е имала желание да се завърне дефинитивно в България и през съдбовната вечер е имало нещо като прощална вечеря. Закъснение на един от гостите е предотвратило още по-голяма покруса в фамилията.

Изчаквали са да дойде и синът на снахата - 21-годишен юноша, който малко е просрочен. Всъщност той стопира и чува последният изстрел, когато се качва и вижда какво се е случило, за жалост, описа Елена Цанева, представена от Българска национална телевизия.

Убитият българин е към 40-годишен. Работил е в стоманолеярен цех, бил е добър служащ и даже очаквал скоро да бъде нараснал.

Жертвите от изтезанието на българи в Чикаго към този момент са 5! Първи СНИМКИ на починалите

Консулът ни в Съединени американски щати Иван Анчев е безапелационен, че не става дума за закононарушение от ненавист. Той акцентира, че в Чикаго постоянно се случват сходни произшествия.
Като цяло има проблем с престъпната престъпност. От началото на 2019 година имаме над 409 убийства.

Така че това е един непрекъснат проблем за този град. Нашите сънародници живеят в квартали, които не са присъщи с висока престъпна интензивност, съобщи Анчев.

Същевременно в обществените мрежи децата на убитите българи насочат апел за събирането на средства за връщането на телата на убитите в България.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР